• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Цветозар Томов: Участието на Гьокче в предизборен клип на ДОСТ е нарушение на добрите нрави

Цветозар Томов: Участието на Гьокче в предизборен клип на ДОСТ е нарушение на добрите нрави

/КРОСС/Централната избирателна комисия има право да се самосезира по казуса с участието на турския посланик у нас Сюлейман Гьокче в предизборен клип на ДОСТ, заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов по Bulgaria ON AIR. Вчера Съветът за електронни медии (СЕМ) се самосезира във връзка с клипа и обяви, че ще сезира Централната избирателна комисия.

Томов обясни, че няма конкретна норма в Изборния кодекс, която забранява подобно участие, но то е нарушение на добрите нрави.

„Личното ми мнение е, че участието на представители на чужда държава в наша предизборна кампания определено е нарушение на добрите нрави. Има норма, която дава право на ЦИК, когато смята, че се нарушават добрите нрави, да налага санкции", каза говорителят на ЦИК и напомни, че това не е прецедент.

От думите му стана ясно още, че комисията не се е произнесла с решение, а ЦИК непрекъснато бива сезирана от СЕМ по време на предизборна кампания.

Цветозар Томов напомни, че изтича срокът за подаване на заявления от хората, които имат проблем с придвижването. Необходими са поне 10 заявления, за да бъде открита специална секция в техния район.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако всичко това е вярно, има реални предпоставки за искане за забрана на ДОСТ!

08.03.2017 21:39:01

Николай Марков

От цялото изказване на турския министър има само две съществени неща. Първото е, неговата лична декларация, че не друг, а турското правителство е създало движението ДОСТ, за да се превърне в партия. Това ако не е известна информация на българското Външно разузнаване, службата трябва да бъде закрита моментално и заменена с ефективна такава. Второто е, министерското твърдение, че тази „партия“ ще продължи да бъде финансирана и „подпомагана“ от турското правителство, с цел натиск върху българските държавни власти! Има минимален процент, да е активно мероприятие на МИТ, което би било още по-сериозно нещо срещу държавата ни.

08.03.2017 16:10:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.