• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Доброволци от наводнението във Варна с европейски отличия

Доброволци от наводнението във Варна с европейски отличия

Варна /КРОСС/ Европейска награда получиха доброволците, които първи дойдоха на помощ при наводненията в „Аспарухово" през юни. Те станаха европейски граждани на годината. Това са момчетата и момичетата, които първи подават ръка на пострадалите от наводнението в „Аспарухово". Още в нощта на бедствието превръщат класните си стаи в помещения за подслон за тези, които са останали без дом.
„Цяла нощ мъкнахме от класните стаи чинове, маси, подреждахме легла на първия етаж, на втория и създадохме за 65 човека леглова база, където да можем да ги посрещнем", спомня си Пламен Петров, директор СУПЦ „Д-р Анастасия Железкова" - Варна.
В ранното утро на 20 юни те първи пристигат в „Аспарухово", за да разчистват. Когато се сформира доброволческият отряд, всички се включват. Работят неуморно 14 дни.
„Реших да помогна, защото съм с добро сърце, макар че нямам родители. Накара ме вътре в себе си да помогна, защото след време това ще се върне", разказва доброволецът Андриана Евстатиева.
„Важно е да подадеш ръка на човек, който се нуждае от помощ. Не е важна наградата. Важно е сърцето за другия човек и важна е обичта", казва доброволецът Мирослав Иванов.
„За този труден живот, който съм го преживял през тези години и сега съм решил да помогна на тези хора с каквото може", обяснява доброволецът Тодор Христов.
Наградените доброволци от Варна са израснали без родители и без свой дом. Живеят и учат тук - това е домът, който без колебание отстъпват на пострадалите от потопа.
„С такъв ентусиазъм ходеха всички. Погледнете ги. Много от тях имат физически проблеми, кой с ръка, кой с крак, други имат заболявания... Отидоха да помагат на тези хора, които бяха пострадали. Тези, които нямат дом, хукнаха да помагат на тези, които са си изгубили дома", разказва Пламен Петров.
Престижната награда ще бъде връчена на официална церемония на 19 декември в София, съобщава Нова телевизия.

 

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.