• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Разпитват Бисеров по случая Доган - Енимехмедов

Разпитват Бисеров по случая Доган - Енимехмедов

/КРОСС/ Софийски градски съд ще гледа делото срещу нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. За заседанието е призован Христо Бисеров - бивш зам.-председател на ДПС. На предното заседание по делото стана ясно, че Доган иска да бъде заличен като свидетел по делото.

Съдът докладва, че от Ахмед Доган е постъпила молба, придружена с болничен лист, в която той иска да бъде заличен като свидетел, тъй като здравословното му състояние не го позволява. В съда са постъпили документите, които съдът поиска на предното съдебно заседание от лекаря, заедно с мнението, че ако Доган бъде свидетел, това би навредило на състоянието му.

В сградата на Съдебната палата на предното заседание дойде лидерът на ДПС Лютви Местан, за да даде показания като свидетел по делото срещу Октай. Местан каза, че идва, за да даде съответните показания. На въпрос към него за здравословното състояние на почетния председател на партията, той каза: „Не му позволява днес да бъде на делото". В съдебната зала бяха още Рамадан Аталай и секретарят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Ахмед Доган пропусна три заседания на съда, който гледа делото срещу Октай Енимехмедов. Първото заседание на съда не тръгна именно, защото се оказа, че е болен. Тогава дори се появи вероятност Доган да бъде принудително доведен в съда, но по-късно съдебният състав получи болничен лист за заболяване на Доган и тази вероятност отпадна. Преди второто заседание пък той вече беше изпратил болничен лист и отново не беше в залата.

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Октай Енимехмедов, нападнал публично и пред камерите лидера на ДПС, за опит за убийство на Ахмед Доган. Ако бъде признат за виновен Енимехмедов може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Анализът на всички доказателства, събрани по делото, сочи, че е извършен опит за убийство, а не закана. На 9 юли 2013 г. Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд и обвинителния акт.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.