• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

БЛС ще подпише Националния рамков договор само ако исканията му бъдат изпълнени

БЛС ще подпише Националния рамков договор само ако исканията му бъдат изпълнени

/КРОСС/ „Благодаря за конструктивната позиция на Българския лекарски съюз. Философията на Министерството на здравеопазването е, че политиките трябва да се съгласуват с гилдията", каза министър Москов пред делегатите на LXII извънреден събор на Българския лекарски съюз и ги призова да дадат мандат на ръководството на съюза да подпише Рамковия договор за 2015 г., за да влезе по този начин като страна от споразумението за стабилност през идната година. 

Работата на събора започна при регистрирани 235 делегати и наличие на кворум. Гости на събора са министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и двамата му заместници д-р Ваньо Шарков и д-р Бойко Пенков, както и подуправителят на НЗОК д-р Динчо Генев, съобщиха от съюза.

БЛС ще подпише текстовата част на Националния рамков договор, но прилежащият договор за цени и обеми ще бъде подписан само ако бъдат изпълнени всички искания на съсловието, реши съборът.

Според председателя на БЛС д-р Цветан Райчинов, в момента Българският лекарски съюз, Министерството, парламентът и дори ръководството на НЗОК са на една позиция, която обаче не може да бъде осъществена без решение на Надзорния съвет на Касата: „Току-що разбирам и от самата НЗОК, че едва ли не няма механизъм, по който да се събере Надзорният съвет и ако те не се съберат, ще е практически отказ на Касата от преговори и решения. Не е наша работа да събираме Надзорния съвет, но ако той не се събере, остават около четири-пет работни дни.

Медиците настояват за увеличение на цените на няколко клинични пътеки, между които тези за инфекциозни болести и за усложнения при диабет. По изчисления на Българския лекарски съюз, това увеличение няма да се отрази върху рамката на бюджета на НЗОК. По закон Националният рамков договор трябва да бъде подписан най-късно в последния работен ден на 2014 година. Ако това не се случи, през 2015 г. медиците би трябвало да работят по правилата от настоящата година и да се разпределят 90% от тазгодишните им бюджети.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.