• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Прекратяват пълномощията на депутатите, които заминават в ЕП

Прекратяват пълномощията на депутатите, които заминават в ЕП

/КРОСС/Промените в Закона за защита на потребителите влизат за окончателно гласуване в Народното събрание. Новите текстове дават възможност на потребителите да се откажат от договора без да посочват причина и без да дължат неустойки. В програмата на парламента е и изборът на нов министър на околната среда и водите.

При сключва на договор с потребител общите условия ще го обвързват само ако са му били представени и той изрично се е съгласил с тях. Това предвиждат новите разпоредби в Закона за защита на потребителите. Когато търговецът реши да промени общите условия, той ще трябва да обяви намерението на сайта си или в клоновете и представителствата си. Потребителят ще има срок, в който да се откаже от договора, ако не е съгласен с изменението. Така ще се избегнат търговските практики да се налагат на клиентите клаузи, с които не са запознати предварително. Потребителите ще могат да контролират процеса на промяна на условията в договорите, по които са страна.

С предложените изменения се въвежда изцяло нова уредба на договорите от разстояние и на договорите извън търговския обект, като потребителят ще може да се откаже от договора в 14-дневен срок, а не в 7-дневен, както е досега, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка.

В началото на пленарното заседание депутатите ще гласуват решение за персонални промени в Министерството на околната среда и водите. Очаква се за нов екоминистър да бъде избран посочения от ДПС наследник на Искра Михайлова Станислав Анастасов. Искра Михайлова ще бъде евродепутат в бъдещия Европарламент, след като Делян Пеевски от ДПС й отстъпи мястото си.

Ще бъдат прекратени пълномощията на народните представители от ГЕРБ Томислав Дончев и Емил Радев, които също бяха избрани за евродепутати.

Възможно е левицата отново да внесе за обсъждане Закона за МВР след наложеното му от президента вето.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.