• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

White&Case и Arnold&Porter ще консултират преуреждане на отношенията с американските ТЕЦ

White&Case и Arnold&Porter ще консултират преуреждане на отношенията с американските ТЕЦ

/КРОСС/ Правителството възложи на министъра на финансите да проведе преговори и да наеме адвокатските дружества White & Case и Arnold & Porter да предоставят съвети в процеса на White & Case и Arnold & Porter с „Ей И Ес-3С Марица Изток 1" ЕООД и „КонтурГлобал Марица Изток 3" АД по сключените договори за дългосрочно изкупуване на електрическа енергия, съобщава правителственият пресцентър.

Основание за решението са сключените през декември 2013 г. рамкови договори за процесуално представителство и правни съвети в международни арбитражни дела между Министерството на финансите и двете адвокатски дружества. То е продиктувано от необходимостта за своевременна, ефективна и професионална защита на държавните интереси при процесуално представителство в бъдещи международни арбитражни и съдебни дела, както и свързаните с тях съдебни производства.

Защитата на държавата изисква да се изчисли размерът на държавната помощ, предоставена на производителите на електрическа енергия чрез сключените договори за дългосрочно изкупуване на електрическа енергия. Също така следва да се изчислят невъзвръщаемите разходи, които производителите на енергия със сключени договори за дългосрочно изкупуване на електрическа енергия биха имали в резултат на прекратяването им, да се преуредят отношенията с онези от тях, с които има сключени такива договори, и да се предвиди механизъм или схема, по която това да стане.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пълни глупости! Вижте анализа на Чавдар Найденов по-горе, по-специално частта "Енергетика": "Енергетика Уволниха предишния ДКЕВР, който изпрати писмо до ЕК за юридическия статус на договора с американските Марици и не подадоха официално искане, изискващо отговор в срок. Същевременно Полша се отърва от аналогичен вампирски договор с процедура на ЕК. Вместо това тук тръгнаха да се откупват от Мариците, които тегнат като воденичен камък върху енергетиката с нов многомилиарден заем. Но все не могат да съберат парите. Нови ВЕИ (вече за ток от волска тор) се наредиха на опашката за включване в нашата сметка за ток. В ход е „либерализация" на електричеството за бита и малкия бизнес, която щяла да намали цените, но само на първо време щяла да ги увеличи с 20-30%. Знаем, няма нищо по-трайно от временните реформени трудности..."

31.12.2015 22:38:17

Анонимен

Значи е по - евтино е да се изхарчите за "консултанти", вместо да осъдите Костов и всички други предатели, дето са бъркали в кацата с меда? Ами ако консултантите дадат именно такъв акъл - да се анулират договорите, тогава ко праим?

30.12.2015 12:53:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.