• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Дарик и Нова печелят най-много от реклама на европрограми

Дарик и Нова печелят най-много от реклама на европрограми

София /КРОСС/ Дарик радио и "Нова броудкастинг груп" са получили най-много средства по договори за популяризиране на европейските програми от юни 2013 до април 2014 г. Това става ясно от публикуваните от правителството справки за плащания по договори с медиите за информационна дейност по всички европрограми. Данните са по договори, сключени преди и след 31 май 2013 г., но парите са получени през последните десет месеца.
От справката обаче не става ясно дали част от тези пари не фигурира във вече публикувания първи списък с договори за популяризирането на европрограмите. Той беше огласен в началото на юли м.г. и обхващаше периода от януари 2007 до май 2013 г. В тези списъци фигурират само електронни медии, тъй като за разлика от печатните медии при тях няма изискване да минават през обществени поръчки, когато получават пари по комуникационните програми.
Общо 1 052 280 лв. е получило Дарик радио, става ясно от новите списъци. На второ място се нарежда "Нова Броудкастинг Груп" АД , в чийто обхват са Нова ТВ, групата канали на Диема Вижън и спортната телевизия Нова Спорт. Компанията е получила общо 990 691 лв. За разлика от първия списък тук bTV се нарежда доста по-назад в класирането с общо 435 462 лв. "Радиокомпания Си.Джей", собственост на bTV, също е взела 399 911 лв. за предоставяне на програмно време по договори от преди 31 май 2013 г. TV7 е получила за същия период 317 975 лв.
Държавните медии отново са с най-малки приходи от популяризиране на европейските програми. За десетте месеца БНТ е получила 136 992 лв., а БНР - 163 778 лв., пише "Сега".

Пълният списък на медиите можете да видите тук.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.