• 14 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8136
  •  GBP / BGN 2.3155
  •  CHF / BGN 2.0230
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Идеята, че преструктурирането на МВР може да се договори със синдикатите, е абсурдна

Идеята, че преструктурирането на МВР може да се договори със синдикатите, е абсурдна

/КРОСС/ Реформи така са невъзможни. Идеята, че преструктурирането на МВР може да се договори със синдикатите, е абсурд. Движение на принципа „крачка напред - две назад", което бе типично за Борисов, със сигурност ще му спестят протести, но няма как да му спестят по-високи бюджетни дефицити. Тогава реформата ще се изроди, защото ще засегне само хора, които полицаите могат да бият по улиците. 

Но и това не беше реформа - да се сведе тя до няколко пункта в преходни и заключителни разпоредби на бюджета е не само лоша, това е ужасна политика - тарикатлък на дребно. Може би умишлено, може би от неумение - но и в двата случая говори зле за инициаторите.

Това, че този път „реформата" беше ужасно комуникирана, е факт. Но за пореден път премиерът показа отсъствие на характер. Трябваше просто да каже, реформа ще правим, това не е начинът, ще го направим пак.

Сега „реформата" ще се договаря в парламента (!?), а не от министър Бъчварова. От една страна, е добре за нея, защото сега Менда Стоянова и най-вече Цветанов трябва да договарят компромиси, но от друга, там няма да се договори нищо. Бас.

И пак разговорът не бе за качеството на услугата „Сигурност", която МВР оказва на обществото, а за властта и начините за нейната употреба и съхранение. За заплати, осигуровки - за дребното, а не за генералното и дългосрочното.

 

 

Илиян Василев - посланик на България в Русия (2000-2006). Основател и почетен председател на Българския икономически форум и на Икономическия форум за Югоизточна Европа. Член на УС на Българската асоциация за външна политика. От 2007 до 2011 г. е председател на Делойт България. Заместник-председател на българския Реформ Юнион Клуб. Инициатор и координатор на Софийското бизнес училище. Управляващ партньор на консултантската компания по анализи на проектни и стратегически рискове Innovative Energy Solutions.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Козяците разчитат на глупаци, като двамцата на кадрото!

08.11.2015 21:37:41

Анонимен

Не особено видим на ръст и интелект проамерикански лайномет.

08.11.2015 18:39:29

Анонимен

Абе тоя василев е специалист по всичко. Аман от разбирачи.

08.11.2015 13:40:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.