• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Абсурд в Хитрино. Общината поиска от хората да върнат парите за дограмата на къщите им

Абсурд в Хитрино. Общината поиска от хората да върнат парите за дограмата на къщите им

/КРОСС/ Нов скандал след трагедията в Хитрино. Кметът поиска жители да връщат пари за ремонти, защото първо на разрушените им къщи е сложена нова дограма, а след това къщите са съборени, за да се построят нови. Мъж от Хитрино трябва да плати 3406 лева или да върне дограмата. При условие, че никой никога не му е казал, че е длъжен да я пази и съхранява. А домът му е съборен преди повече от година.

В ефира на „Здравей, България" собственикът на къщата Турхан Хасан обясни, че не е имал разговор с кмета. На 11 декември съм получил уведомление, че трябва да плати дограмата. 2017 година аз бях определен за основен ремонт. Като дойде обаче комисия от София ме уведомиха, че къщата не става и не подлежи на ремонт, конструкцията на самата къща е заминала и съм за нова къща. Никой не ме е осведомил, че трябва да пазя сменената дограма. След като се върнах от работа къщата беше съборена с дограмата. След два дни общинският кмет дойде на място и видя, че дограмата е унищожена. Тогава нищо не ми казаха, обясни Турхан Хасан.

72-годишната Йонка Делева, която трябва да върне 2150 лева за новата дограма на заяви, че са й се обадили да свали дограмата. Моят син търси фирми, повика фирмата, която сложи дограмата, но отказаха, защото община Хитрино не е платила. Намери друга фирма, плати повече пари и я свалиха. Дограмата изчезна. Ние мислим, че от кметството са я прибрали и в един момент от там ме известяват, че трябва да плащам иначе ще ме дадат на съдия изпълнител, каза още Йонка Делева.

Би трябвало и те да са заинтересовани в опазването на тази дограма. В последствие излиза, че е двойно финансиране и ние искаме или сумата, или дограмата да се върне, каза кметът на Хитрино Нуридин Исмаил (на

снимката).

Целта не е да ощетим лицата, защото и те и без това са пострадали много от инцидента. Към нас не трябва да връщат пари. Общината ще предприеме мерки, ако преценят да ги обезвъзмездят хората, каза Марина Сарадинова, изпълнителен директор на Фонд „Социална закрила".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Такава далавера си правят с това Хитрино

Още след катастрофата се видя, че на голяма част от дограмата на й нямаше повреди, но въпреки това я сменят. Къде отиде старата, но годна дограма, кой си направи оранжерии с нея? А в случая кмета е прав, не може да има двойно финансиране, трябва да върнат сменената дограма!

14.12.2018 09:36:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.