• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Липсват още документи за търга за тунел "Железница"

Липсват още документи за търга за тунел "Железница"

/КРОСС/ Както вече стана ясно бившият главен секретар на Агенция „Пътна инфраструктура" Стефан Гайтанджиев е обвинен, че е изнесъл документи от търга за изграждането на тунел „Железница" на автомагистрала „Струма".

Такива бяха открити при обиск в дома му, но се оказва, че има и още липсващи документи, заради които беше спряна процедурата по обществената поръчка за 250 млн. лв., съобщиха от прокуратурата.
Гайтанджиев е имал достъп до документите в качеството си на външен експерт в тръжната комисия. Останалите петима участници в комисията за били служители на АПИ. Документите се държали в помещение със специален режим на достъп.

„Зала, която се е намирала в сградата на Агенцията. Достъп до нея са имали единствено членове на комисията и нейният председател. Достъпът се е осъществявал само с магнитни карти, които са се съхранявали при председателя на комисията и е следвало членовете на тази комисия да влизат в залата само по двама", поясни говорителят на Районна прокуратура - София Невена Зартова.

Липсата на документи е открита от един от щатните членове на комисията, който уведомява шефа на АПИ. Подаден е сигнал до СДВР, откъдето след разпити стигат до Гайтанджиев.

„Част от документите са открити, но не точно тези, за които е подаден сигнал, че липсват. Откритите са документи на друго дружество от участниците в процедурата. Другите документи се издирват в момента. Засега доказателства са събрани единствено за виновността на Гайтанджиев. Разследването тепърва започва", заяви още Зартова.

Гайтанджиев е с обвинение за укриване на документи, а в момента е на свобода с най-леката мярка „подписка".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Все едни и същи, бе мама му стара.

06.04.2017 22:49:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.