• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Стойнев: Ако се разсекретят документите за БАЦИС, правителството пада още утре

Стойнев: Ако се разсекретят документите за БАЦИС, правителството пада още утре

/КРОСС/ „За нас е изключително важно този вреден мандат на ГЕРБ да бъде преустановен и да има изцяло ново управление, което да доведе до устойчив икономически растеж и по-справедливо разпределение на приходите в хазната". Това заяви в предаването „Преди всички" по БНР зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за Българи" Драгомир Стойнев.

„Алтернативата се казва БСП", категоричен е той.

„Ние досега като една сериозна опозиция доказахме, че ние имаме готовност да управляваме страната. Това дали ще сме с някой зависи от българските избиратели, но БСП предлага конкретна алтернатива. Считаме, че в момента няма стабилност. Толкова много протести на най-различни съсловни организации, на които им се запушват устите с желаните от тях суми, по никакъв начин няма да ни доведе до стабилност в българското общество. Този начин на правене на политика искаме да го променим, защото е вреден.

Самият факт, че ще има вот по темата корупция считам, че е достатъчен, тъй като за първи път български парламент ще дебатира за сваляне на правителство заради корупция. Това е закъснял процес. Тук става въпрос за корумпирана самата държава, в частност и на общините", коментира Стойнев.

Той посочи и конкретен пример:

„Ние заявихме по повод едни засекретени документи, които касаят Министерството на финансите и в частност системата БАЦИС (Българска акцизна централизирана информационна система), която касае акцизните стоки, в частност горивата, която е манипулируема. Говорим за ресурс от близо 1 млрд. лв. годишно, изчезват. Тези документи искаме да бъдат разсекретени, така че обществото да знае какво се случва. Ако тези документи бъдат разсекретени и стане този дебат, считам, че правителството пада още от утре".

Това, че имаме Европредседателство не означава, че трябва да замитаме боклука под килима или че едва ли не се излага страната, категоричен бе още зам.-председателя на БСП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ХАХхаха

Глупак, по стабилен икономически растеж не е имало от десетилетия. Ниска безработица. Висок рейтинг. А при вас какво беше? Май искате да хванете държавата в добро състояние, да я ограбите ОТНОВО. Знае се колко можете и чии интереси защитавате. Жалка пасмина.

17.01.2018 13:36:48

Анонимен

СТОЙНЕВ ПАДА ОТ НЕБЕТО И СИГУРНО ПО ВРЕМЕ НА ОРЕШАРСКИ СЕ Е БОРИЛ ЗА АКЦИЗИТЕ В ГОРИВАТА АЙДЕ НЕ НА НАС ТОЗИ ФИЛМ.

17.01.2018 11:19:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.