• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Правителството гласува новия договор за изтребителите F-16

Правителството гласува новия договор за изтребителите F-16

/КРОСС/ Правителството гласува проекта на договор със Съединените щати за новите изтребители F-16. Договорът е за 8 самолета на стойност 1 милиард и 200 милиона долара. Военният министър увери, че намалената цена не отнема от бойните способности на изтребителите. Договорът стана факт, шест месеца след като Народното събрание даде зелена светлина за преговори със Съединените щати. След месеци преговори днес българското правителство гласува доклада на политико-военната група, която преговаря със САЩ, както и предложението на САЩ за договор за закупуване на 8 нови изтребители F-16.

След края на заседанието военният министър Красимир Каракачанов, зам.- министърът на отбраната Атанас Запрянов, който води преговорите, както и цялата експертна група заявиха, че цената за самолетите ще бъде 1 млрд. и 200 млн. долара и че тя е смъкната с близо 200 млн. долара.

Така обърната в левове цената излиза малко над 2 млрд. лева.

За тези пари България ще закупи 8 самолета - 6 едноместни, 2-двуместни. Ще бъдат подписани, ако НС одобри договора, четири документа - за доставка на самолетите, за доставка на бойното оборудване за тях, за доставка на тренажори, както и за логистично оборудване.

В цената влиза и обучение на пилотите, както и не инженерния състав. Това, което трябва да се случи оттук нататък, е следващата седмица проектът на договора да влезе за гласуване в комисията по отбрана на НС, след което да влезе в пленарна зала и да бъде одобрен от депутатите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В крайна сметка, какво купуваме - бойни самолети или хвърчила за авиошоута?!? Президента бе пределно ясен: във формата, при който купуваме, намаляване на цената е възможно САМО И ЕДИНСТВЕНО при сериозно орязване на възможностите на самолета!!! Да намалиш цената - само когато си се отказал от определени опции! Какви точно - само преговарялите знаят!

11.07.2019 12:57:29

Анонимен

Какви каиши!

11.07.2019 00:31:58

Анонимен

ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ДА КУПЯТ ОЩЕ 8 САМОЛЕТА ОТ ИЗЛИШЪКА В БЮДЖЕТА. СТИГА СА РАЗДАВАЛИ ПАРИ НА КАЛПАК , А ДА КУПЯТ НЕЩО ПОЛЕЗНО ЗА НАШАТА СИГУРНОСТ.

10.07.2019 15:42:50

бокотиквомразец

Ако не го гласуват веднага ще трябва да си отиват от топлите кресла!!!!Хамериканските боклуци веднага ще им спретнат някоя ала арабска пролет- нещо като протестно ама по българси лято с умни и красиви соросоидни кретени!!!

10.07.2019 13:12:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.