• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Екоорганизации настояват за нова програма за отопление на домакинствата на енергийни помощи

Екоорганизации настояват за нова програма за отопление на домакинствата на енергийни помощи

/КРОСС/ Две екоорганизации отново настояха да бъде приета програмата, която предложиха още преди два месеца. Техният проект е свързан със схема за подмяна на системата за отопление в домакинствата, които получават енергийни помощи. Еколозите предлагат да се използват европейски средства за безвъзмездно подпомагане на тези семейства, за да сменят горивата, които използват за отопление. Така ще се допринесе за намаляване на замърсяването на въздуха, според еколозите.

В интервю за БНР Генади Кондарев от екологичното сдружение "За земята" поясни:

Категорично се обявяваме против идеята за слагане на филтри на комините на хората, защото това е едно скъпоструващо решение, за което само чуваме общините да споменават, без да знаем дали изобщо има технически такава опция и което е безсмислено от гледна точка на спестяване и на емисии, свързани със замърсяване, и на емисии, свързани с парникови газове, а да не говорим, че то по никакъв начин не пести енергия и средства на хората. Програмата, която разработихме и която предлагаме на правителството, общо взето преструктурира това, което в момента познаваме като енергийни помощи за домакинствата. Това са около 400 лева, които домакинствата получават през всеки отоплителен сезон. Близо 280 000 домакинства в страната получават тези помощи. Ние знаем, че те са изключително важни за хората, които не могат да си позволят енергията, за да се отопляват и да достигнат някакво ниво на комфорт в домакинствата си, но нашето предложение е свързано с предоставяне на по-добри, по-ефективни инсталации за отопление в тези домакинства и средствата за това да бъдат постигнати от спестяване на част от енергийните помощи за сметка на много по-ефективните инсталации, които общините биха могли да предложат на същите тези домакинства.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Еколозите не могат да вдянат, че растение, което веднъж е пораснало, така или иначе изгаря в атмосферата, независимо дали ще го опасе крава или ще го изгори някой сиромах. Единствената мярка против това е да направим пустини.

28.03.2017 14:35:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.