• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

До 100 години ще живеем в подводни градове

До 100 години ще живеем в подводни градове

/КРОСС/Ако погледнем 100 години напред в бъдещето, най-вероятно дори няма да ни се налага да напускаме домовете си, твърди новият доклад на Samsung - SmartThings Future Living Report. Авторите на проучването правят прогнозите си на база сегашните технологии по света, както и нуждите, произлизащи от ръста на населението по света и енергията, която то ползва.

Заради непрекъснато увеличаващото се население на Земята, немиуемно ще трябва да се намерят нови места за живеене. До 2116 г. докладът предполага появата на подводни градове, като това ще се дължи на напредъка в ефективността на соларните технологии. Благодарение на тях ще се създава кислород за дишане, а електричеството - подхранвано от създаването на водород под водната повърхност.

Градовете могат да бъдат и още два вида - летящи и подземни. Целта на летящите градове е да се движат постоянно по света, за да избягват тежки климатични условия, а подземните небостъргачи ще са заровени толкова дълбоко, че няма да се влияят от тях.

Въпреки че локациите са необичайни спрямо днешните представи, интериорът им ще е със същите футуристични нотки, на които ставаме свидетели и днес. Живеещите под земята няма да се радват на слънчева светлина, но пък стените ще предлагат спиращи дъха образи, благодарение на виртуалната реалност и LED осветление, променящо се спрямо настроението на живущите.

Идеята на виртуалната реалност е също да се адаптира към настроението на на хората - когато са ядосани, могат да показват гръмотевични бури, а когато са стресирани - успокояващи картини, като безкрайни зелени ливади.

Интелигентните стени ще променят и формата си в 3D, създавайки временни рафтове, столове, маси и какво ли още не. 3D принтери пък са на разположение да създават обекти, от които хората имат нужда.

С все по-голямото разхищение на земните ресурси, домовете трябва да стават все по-устойчиви. Хората сами ще произвеждат храна, гориво и вода чрез специални резервовари с анаеробно разграждане. Всички къщи ще съхраняват енергия в литиево-йонни батерии, захранвани от слънчева светлина, вода, вятър или други безплатни източници на енергия.

Дори болниците изчезват от картинката, защото домовете ще имат сканиращи за болести капсули. След диагнозата, капсулата "предписва" лечение под формата на хапче, което дава на болния.

Всяка къща и всеки град ще се превърнат в малки копия на Земята, създавайки всичко сами. Като обединим всички посочени новости в доклада, които можем да очакваме до 100 години, хората най-вероятно ще се превърнат в отшелници, защото няма да им се налага да излизат по никакъв начин от своята общност.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За мнение и препоръки се обърнете към наводнените граждани.

17.02.2016 00:20:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.