• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

В София протестираха срещу Порошенко

В София протестираха срещу Порошенко

/КРОСС/ Пред посолството на Украйна в София се проведе Международна акция „Спрете геноцида над населението в Донбас". На пети март акцията се проведе и в Русия, Сърбия, САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Чехия, Молдова, Естония, Словения, Полша и др., а на 4 март и в Белгия.

В София Международната акция „Спрете геноцида на населението в Донбас" беше подкрепена от Гражданско Сдружение „Приятели на Русия и Православния Свят", мотоклуб „Нощни вълци" (отделение София), Национално Движение „20-ти Април" и други мирни протестиращи.

Акцията започна с панихида в памет на избитите деца в Донбас, всички загинали мирни граждани, избитите опълченци и украински войници в братоубийствената война. Панихидата бе отслужена от отец Петър. Свещеникът произнесе и молитва за мир между братските народи: България, Русия, Украйна, Македония, Сърбия, Румъния, Донецк, Луганск и всички останали православни страни.

На панихидата, която постави началото на акцията, участниците запалиха свещи в памет на загиналите в Донбас и почетоха паметта им с мълчание, което веднага беше нарушено от представителите на контрапротеста в подкрепа на украинските власти. Със сирени, мегафони и обдини реплики контрапротестиращите пред украинското посолство (без разрешение от Столична община за провеждане на контрапротест) заглушаваха молитвите на отеца, а по-късно и словото на координатора на акцията „Спрете геноцида над населението в Донбас" в България Олга Гурска, която огласи Обръщението на координаторите и участниците в Международната акция към лидерите на водещи световни държави, международни институции за защита на правата на човека и цялата международна общност. Заглушени бяха и речите на другите участници в акцията. Със заповед от украинското посолство на участниците в акцията не бе позволено да оставят снимки на загиналите деца в Донбас, цветя и свещи в памет на убитите хора в Украйна пред оградата на посолството.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.