• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Сашо Дончев: Планът за атака на КТБ ще бъде доведен докрай

Сашо Дончев: Планът за атака на КТБ ще бъде доведен докрай

/КРОСС/ „Очевидно планът за атакуване на КТБ ще бъде осъществен докрай - оттук нататък няма безболезнено решение, каза председателят на БСК Сашо Дончев в интервю за Дарик радио.

Месец след затварянето на банката, Експертният съвет към работодателските и синдикални организации бил убеден че КТБ може да се оздрави с чисто пазарни инструменти. Това вече не може да се случи и с публични средства, смята Сашо Дончев.

„Планът за атакуване на банката, с леки изменения, в крайна сметка ще бъде реализиран докрай. Не виждам никакъв добър вариант, като изход от тази ситуация", каза той.

Дончев припомни, че никога не е говорил за спасяване на КТБ с публични средства. По този начин би се създала много лоша практика, според която утре всяка банка би могло да работи така, както е работила КТБ, и след това да иска да бъде спасявана с публични средства, отбеляза той.

Експертният съвет, създаден от бизнес и синдикати, е бил абсолютно убеден месец след затварянето на банката, че тя би могла да бъде оздравена с чисто пазарни механизми и инструменти. „След срещата при прокурора казах, че с това забавяне вече не сме толкова убедени, че банката може да бъде спасена без публични средства, но го казах в контекста на третото - че сме убедени, че след още месец-месец и половина тя не може да бъде спасена и с публични средства", напомни Дончев изказването си след срещата по казуса КТБ с участието на главния прокурор Сотир Цацаров на 9 септември.

Оттук нататък няма безболезнено решение, категоричен е Сашо Дончев. „Очевидно е, че част от вложителите ще загубят пари, колко - не зная. И в крайна сметка крайното решение ще бъде решението на съда, защото тази казус, в една или друга форма, ще стигне до съда. Най-малкото, за да се ликвидира банката, става с решение на съда", каза председателят на Българската стопанска камара.

Той припомни, че преди време се е обърнал към журналистите да помогнат на цялото общество да разбере, че това, което се случва на вложителите на КТБ, утре под някаква друга форма ще се случи на други българи.

„Паролата ще бъде една и съща и ефектът ще бъде един и същ. Резултатът ще бъде такъв, какъвто обикновено наблюдаваме в джунглата - звярът, който е повалил жертвата, ще се нахрани, след него ще дойдат по-малките зверове и оглозгат жертвата. Това ще се случи и с тази банка", каза Дончев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.