• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Т. Дончев: До въвеждането на пълно либерализирания пазар промяна на цената на тока не би следвало да има

Т. Дончев: До въвеждането на пълно либерализирания пазар промяна на цената на тока не би следвало да има

/КРОСС/ До въвеждането на пълно либерализирания пазар промяна на цената на тока не би следвало да има. Поне в посока увеличаване.

Това каза в студиото на БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

Напълно е възможно, все пак това зависи от независимата КЕВР, да се намали таксата, която се отнася до индустриалните потребители, допълни той.

Дончев подчерта, че реално стъпките по отношение на енергийната либерализация са започнали, но по отношение на битовия потребител либерализацията няма да се случи в рамките на отоплителния сезон, а вероятно през пролетта.

Когато има свободен пазар, винаги печели потребителят. Той може да избира, първо, и второ - цената е по-добра. Либерализацията предполага да се появят нови играчи на пазара, каза Дончев.На 19-и януари официално започва работа Българската независима електроенергийна борса, съобщи междувдувременно в ефира на БНР министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя посочи, че ток ще продават държавните ТЕЦ "Марица изток 2", АЕЦ "Козлодуй" и Националната електрическа компания.

Вицепремиерът Томислав Дончев бе категоричен, че българската икономика има потенциал да се развива по-бързо, отколкото всички очакват. Растеж 4% е висока цел. Но всичко, което зависи от държавата, ще бъде направено, каза той.

Устойчив проект не може да бъде базиран на една временна криза.

Това каза вицепремиерът в отговор на въпроса дали да очакваме повече руски туристи заради кризата Русия - Турция. Той все пак каза, че има основания да се смята, че туристическият поток ще се увеличи.

Помолен да коментира казуса „ДПС" Томислав Дончев каза: Не ме вкарвайте в ролята на политически анализатор. Не, че няма какво да кажа. Мога да направя зрял анализ, мога да направя дори прогноза, но не е редно. Нека участниците в процеса кажат какво ще правят.

Томислав Дончев бе един от споменатите като кандидати за президентския пост. Във връзка с това той каза, че президентските избори са далеч и сега основна задача на кабинета е да си свърши работата. Според него темата за номинации, за предложения за президент ще е актуална по-късно, сега трябва да се говори за европейските пари. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.