• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Татяна Дончева допусна, че е имало предварителен план за подмяна на вота

Татяна Дончева допусна, че е имало предварителен план за подмяна на вота

/КРОСС/"Като за дебют смятам, че вкарахме едно добро количество общински съветници, между 25 и 30 - все още очаквам резултатите от Видин." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Татяна Дончева, лидер на „Движение 21".

"Радостна съм от резултата в София, където вкарахме 2-ма общински съветници, както постигнахме добри резултати в Благоевград и Видин, където бяхме част от коалицията, също така имаме добри резултати в по-малките общини, добави тя. Тези избори показаха една много негативна еволюция, която започна още от 2005 година, когато беше започнато да се купуват цели комисии по време на избори и тази еволюция продължи с така наречените застъпници на партиите, което си стана един вид работа. Ние имахме 20 застъпници на доброволни начала в София и не можем да проследим цялата технология на вота в столицата, но е факт, че имаше изборни протоколи, които са били надписвани и това се видя от документите, които бяха качени официално в интернет."

Дончева даде пример с изборен протокол, в който от първоначално записани 11 гласа за ГЕРБ после е добавена накрая една 2-ка и те са станали 112. Според лидерът на „Движение 21" случилото се при предаването на изборните протоколи в „Арена Армеец" е било запланувано и организирано предварително и за това говори факта, че кметът на София Йорданка Фандъкова още през август е изпратила писмо към ЦИК с предложението ОИК в София да бъде увеличена от 19 на 39 души и това, че определени членове на ЦИК, сред които представители на ГЕРБ, Атака, ДПС и хората на Бареков са отказали. Дончева коментира и скандалите около Волен Сидеров в последно време, включително и в НАТФИЗ в предизборната нощ. Според нея държавата е имала своите законови начини да реагира на действията на лидера на „Атака", но очевидно и Цецка Цачева, и Румяна Бъчварова нямат „топките", за да свършат тази работа, а освен това имат патрон, който не се е изказал по темата.

Според Дончева на ГЕРБ също така им е било изключително изгодно в изборната нощ вместо да се говори за изборни нарушения и за екзит полове, които часове преди края на изборния ден да насочват къде трябва да се пипне и реагира, за да се обърнат гласовете, вместо това да се говори за скандалите около Волен Сидеров. Според Татяна Дончева „Движение 21" и АБВ на Георги Първанов не са взели абсолютно нищо от БСП, а са спечелили симпатиите на хората в страната. Според нея към този момент обединение на лявото не е възможно.

"Естествено, че Атанас Мерджанов, който е в така наречената първа класа на ръководството на БСП, естествено, че той ще каже, че ръководството на партията, включително и в лицето на лидера й Михаил Миков е подходящия и нужния лидер. Една от големите загуби на БСП на тези избори беше голямата загуба на влияние в регионите в Северна България", добави Дончева.

Според лидерът на „Движение 21" не се задава промяна в управляващата коалиция, тъй като за Бойко Борисов сегашната формула на управление е добра и резултатите и прехвърчалите искри по време на местния вот няма да променят това.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Татяна Дончева ,както и Първанов са предатели.Дълги години градиха кариера в БСПИ накрая решиха да я изоставят смятайки ,че ще превлекат левият избирател на тяхна страна.Само,че грешни сметки.Левият избирател мрази и не се продава както това е присъщо за десните и центриски партии.Той никога няма да гласува за предатели.Затова БСП може да се похвали,че тези които я подкрепят са истински бесепари без користни цели.Рано или късно хората ще се събудят и ще видят новото ляво,което смятам че ще се пръкне.

03.11.2015 11:08:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.