• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Татяна Дончева: Най-много на прокуратурата в момента влияят кръгът „Пеевски" и сегашното правителство

Татяна Дончева: Най-много на прокуратурата в момента влияят кръгът „Пеевски" и сегашното правителство

/КРОСС/ Президентът да назначава и да уволнява главния прокурор. Това е една от промените в Конституцията, за която настоява лидерът на Движение 21 и кандидат за президент Татяна Дончева. Заедно с кандидата за вице - Минчо Спасов, тя е готова за реално стартиране на конституционна реформа.

Изработване на макета на конституцията в нов вид, който обществото да може да пипне, да види, да прецени дали ще им свърши работа, посочи Дончева в ефира на БНТ. В момента ние сме изправени пред ситуацията да няма кой да изготви и покаже такъв макет, смята тя.

Разбира се, тази идея предпоставя, че съдебната система ще се състои от съда и че ВСС ще бъде за съдиите и че съдебната власт ще се състои от тях, между тях, а държавното обвинение ще бъде фигурата, която се излъчва с пряк избор и ще носи отговорност пред нацията за това какво прави националното обвинение.

Президентът е извън трите власти, каза още Татяна Дончева.

Според нея трябва да се стигне до онова съгласие, че Великото народно събрание е необходимо за премахване на ВНС, което сега е пречка.

Най-много на прокуратурата в момента влияят кръгът „Пеевски" и сегашното правителство, допълни още бившият прокурор.   

В отговорна въпрос лява кандидатура ли е, Татяна Дончева заяви: Ние сме мажоритарни кандидати.

Президентът е мажоритарно избиран и надпартиен.  Когато вие излъчите на този пост човек, който е прекалено свързан с политическа конюнктура, е много трудно да го направите независим, каза кандидатът за „Дондуков" 2.

По думите й, в момента е необходим президент, който ще оправи нещата с фина отвертка, внимателно, без да се сили.

Никой свързан с това правителство или с правителството на Орешарски не могат да бъдат промяна, допълни тя. Затова Дончева смята, че в момента Движението е в реална ситуация да получи добър резултат.

Аз желая на нашите симпатизанти, които участваха досега в организацията, да продължаваме така и да се окаже, че ние сме на балотажа, а от там нататък ще видим, каза Дончева.

Татяна Дончева коментира и думите на новоизбрания руски депутат Пьотр Толстой „Ще купим цяла България" :

„Много грубо. Чистосърдечно грубо", каза Дончева и посочи, че един депутат трябва да има рамки в изказванията си.

Великите сили по всички времена имат една имперска консистентност, която трябва да взимаме под внимание и ако искаме да имаме национално достойнство, сдържано да парираме такива опити. Това прави важен въпроса до къде са нашите декларации, че ние сме българофили, допълни тя. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Моля редакторите да не поместват фотографии на въпросната.....г-жа ,госпойца , стряскате посетителите на сайта.

20.09.2016 15:00:33

Анна

Г-ЖО ДОНЧЕВА, КАТО КАЖЕТЕ "А" КАЖЕТЕ И "Б"....ОТНОСНО ПЕЕВСКИ ?!?! ЯВНО ИМАТЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПЕЕВСКИ ! ОТГОВОРЕТЕ МИ НА СЛЕДНИЯТ ВЪПРОС : СЛЕД КАТО ПЕЕВСКИ Е "ВИНОВНИК" ЗА ВСИЧКИ ЗЛИНИ В БЪЛГАРИЯ И НАЙ ГОЛЯМИЯТ БАНДИТ, ЗАЩО ДО СЕГА НЕ СА МУ ПОВДИГНАТИ НИКАКВИ ОБВИНЕНИЯ ????МОЖЕ БИ , МОЯТ ВЪПРОС ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ НАИВЕН НО, АЗ НЕ СЪМ ЮРИСТ ?! ВИЕ КОЯТО СТЕ ТОЛКОВА ПРИНЦИПНА, КРИТИЧНА И ПРОФЕСИОНАЛИСТ, ЗАЩО НЕ СЕ ЗАХВАНЕТЕ ДА ДОКАЖЕТЕ НЕГОВИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ??? ПЪРВОНАЧАЛНО И АЗ СЕ ЗАБЛУДИХ ВЪВ ВАШЕТО "ОБЕКТИВНО" ГОВОРЕНЕ...РАЗОЧАРОВАНА СЪМ ОТ ВАШИЯТ ПОДТЕКСТ НА ГОВОРЕНЕ ....ДАЙТЕ, ДА ДАДЕМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.09.2016 10:06:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.