• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Трусовете, свързани с назначенията, ще продължат до края на живота на кабинета

Трусовете, свързани с назначенията, ще продължат до края на живота на кабинета

София /КРОСС/ Проблемът за политическите назначения е стоял винаги. Така Татяна Дончева от "Движение 21" коментира пред БНР случая с избора на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната и реакцията на Патриотичния фронт.
Винаги, дори в рамките на една партия, е имало проблем как стават назначенията. Кой на какво ниво ги решава и какви са изискванията. Очевидно, че за да има нормална работа ще трябва да се намери и механизъм кой какво получава и дали се договаря на порции, на части. Общо взето, при липсата на професионална държавна администрация, в която да е ясно кой какво работи и че отговаря пред държавата, а не пред тази и онзи партия, малко трудно ще преодолеем този проблем. Трусът никога няма да спре. Вие виждате, че не са започнали с областните управители, не са почнали агенции, ключови, общо взето при липсата на професионален критерий, се опасявам, че това ще бъде до края на живота на това правителство, когато и да е този край.
Дончева разкритикува остро идеята за отмяната на цесиите, свързани с КТБ.
Това няма нищо общо с принципите на правото, нищо общо няма с това, че е забранено да пипаш частните сфери със задна дата. Тези цесии, които сега се слагат на масата, не засягат по никакъв начин Фонда за гарантиране на вземанията. Това даже не засяга закона, чрез чиято промяна искат да постигнат този правен ефект. Това ще бъде грубо беззаконие и ще причини тежки катаклизми. Според мен Бойко Борисов ще има повече главоболия от тези отношения, отколкото от боричкането за постове и служби. Това са прихващания, които частни лица си правят помежду си, какви пари от хазната Борисов иска да спасява?
Според Татяна Дончева КТБ е трябвало да се запази, а дори ако това не е могло да стане, е трябвало да се помисли как се гарантират парите на общини, болници, защото от тях зависят стотици хиляди хора, които трябва да получават определени услуги. Дончева не изключва възможността за нова банкова криза.
Кризата може да се повтори, защото централната банка много отдавна е една декоративна институция, която печата юбилейни монети. Но така или иначе каквото е станало, станало. Сега трябва да се положат усилия, за да не се продължи верижната реакция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.