• 18 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 32°C

Татяна Дончева: Ще дадем кураж на България

Татяна Дончева: Ще дадем кураж на България

/КРОСС/България има нужда само от едно - да бъде обичана! Това послание отправи кандидат-президентът на Коалиция „Движение 21 - НДСВ" с номер 12 в бюлетината Татяна Дончева по време на откриването на предизборната си кампания снощи сред разкопките на древна Сердика - точно между Президентството, Министерски съвет и Парламента.

„Ние не сме избрали случайно това място. Виждате как в него се оглеждат сградите на  властта, стоейки на древната римска улица. Тук са се намирали софийските терми, където някога са се родили християнските идеи, защото трябвало вода за ритуала. А там в дъното е църквата „Света Петка Самарджийска", където някои казват, че са погребани костите на Апостола. Когато Апостола тръгнал към бесилото, му завели свещеник, който с мъка преглъщал и не можел да отслужи прощалния ритуал. Левски му казал: „Отче, няма нужда! Аз съм направил всичко за България и не се нуждая от никакво опрощение, дори от Господ." Неговите сподвижници гледали отдалеч, пълни с отчаяние и безнадеждност. Левски стоял в далечината и казал: „Аз тръгвам сега сам, но утре след мен ще вървят хиляди".

„Помнете, че България е имала и по-тежки дни и в тези най-тежки дни отчаянието и безнадежността са родили куража, който след няколко години е смаял света. От това има днес българският народ нужда - от кураж, че ще се справи. И ние сме сигурни, че ще му дадем този кураж, защото армията на духа е най-силното оръжие", каза Татяна Дончева.

Кандидатът за вицепрезидент Минчо Спасов заяви, че подкрепя Татяна Дончева заради смелостта й. "През годините тя се наложи като най-честния и най-твърд политик на българската политическа сцена. Нашият противник са безобразията, която кликата на Винету и Пеевски сътвориха в нашата държава. През последните години Татяна доказа, че има непоклатим кураж, дързост, решимост и издръжливост. Историята показва, че побеждава този, който издържи още един рунд - ние ще издържим този рунд", подчерта Спасов.

Татяна Дончева изсвири на цигулка Химна на България и „Хубава си моя горо". Дани Милев изпълни арията „Nessun Dorma" („Никой да не спи") от „Турандот". Двамата кандидати Дончева и Спасов представиха на голям екран кратък филм  с основните си послания. Централно място в тях те отреждат на обвързаността между политическа система и съдебна власт. За да се прекъснат тези зависимости, те предлагат главният прокурор да бъде назначаван от президента на републиката.  "Подобна промяна може да бъде прокарана само от решителен и отговорен президент", смята Дончева. 

Запис от откриването на кампанията е публикуван на Фейсбук страницата на кандидата за президент Татяна Дончева: https://www.facebook.com/Doncheva.Tatiana/videos/650840225092863/

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За тяо отдолу, Тя мафията си има лице и министър-председател!

10.10.2016 02:03:55

приятелката на мафията

10.10.2016 00:14:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.