• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Дончева не изключва решението на ПГ на АБВ за дълга да е взето със съгласието на Първанов и Петков

Дончева не изключва решението на ПГ на АБВ за дълга да е взето със съгласието на Първанов и Петков

/КРОСС/Оставката на Георги Първанов е театър. Като подаде оставка и ако му я приемат, тогава ще коментираме, заяви в студиото на Нова телевизия Татяна Дончева, лидер на „Движение 21". Според нея лидерът на АБВ, както и Румен Петков, са от категорията политици - играчи и определено играят сложна игра, „зад кадър има много действия по отношение на други сюжети".

Изобщо не изключвайте, че това решение е взето със съгласието на Първанов и Румен Петков, заяви Дончева.

Тя е убедена, че парламентарна група на АБВ не е фриволна в поведението си, а трите водещи фигури - Първанов, Петков и Калфин - не биха си позволили да направят някакви самостоятелни решения.

Татяна Дончева определи поведението на АБВ при гласуването на дълга като дискредитиращо. А що се отнася до самия дълг, тя коментира, че финансовият министър Владислав Горанов няма аргументи.

Начинът, по който Влади Горанов и Менда Стоянова го обясниха, или по-точно не го обясниха, дълга, подклади паниката и страховете, коментира тя.

Според Татяна Дончева следващият български президент трябва да бъде избран без ДПС. Но ДПС ще направи всичко възможно той да бъде избран с тяхната подкрепа и ще искат да осребрят. ДПС до последно ще играе тънко, на ръба на изкуствената засада, коментира тя.

Лидерът на „Движение 21" отхвърли сблъсък между Росен Плевнелиев и Бойко Борисов по време на изборите.

Плевнелиев и Борисов няма да застанат един срещу друг по време на предизборната кампания, кандидатът ще е един, преборването ще бъде преди кампанията, каза тя.

На въпрос за местните избори - дали ще се кандидатира за кмет на София, Дончева заяви: Оставете хората да си интригантстват, особено библиотекарския кръг. Сериозните политици не се връзват на всяка интрига.

По местните избори също ще  има едно преброяване на дивите зайци да се види кой докъде се харесва, коментира тя.

Татяна Дончева отхвърли и хипотезата коалиция „ГЕРБ - Движение 21", което се подсили със снимката на целувката между нея и Борисов на конгреса на партията в НДК.

Коалиции по принцип заради самите коалиции не правим с никого. Правим взаимодействия по въпросите, които сме обявили за приоритети и които други партии са обявили за приоритети. И една от тях е съдебната система, категорична бе Дончева.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.