• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Татяна Дончева: Пропагандната машина на статуквото и социологическите агенции искат да ни изолират от дебатите

Татяна Дончева: Пропагандната машина на статуквото и социологическите агенции искат да ни изолират от дебатите

/КРОСС/ "Пропагандната машина на статуквото и социологическите агенции искат да ни изолират от дебатите. Никой не иска да води дебати с нас, защото няма как да ги спечели. Ние сме хора, които знаят за какво става дума, знаят кой какво прави в България и защо. Това за тях се явява заплаха". Това заяви кандидатът за президент Татяна Дончева по време на среща с представители на граждански сдружения и симпатизанти в Бургас. В срещата взеха участие и кандидатът за вицепрезидент на коалиция "Движение 21 - НДСВ" д-р Минчо Спасов и Станимир Илчев, заместник-председател на предизборния щаб и съпредседател на НДСВ.
"Протестният вот трябва да бъде мобилизиран и насочен към кандидати, които наистина са алтернатива, а не да се разпилява към кандидати като Митьо Пищова, Радо Шишарката, Марешки и др.", каза още Татяна Дончева. Според нея системата на статуквото обхваща 5 - 6 играча, които са подконтролни на едно и също задкулисие и това не е само ГЕРБ.
"Непрекъснато се манипулират българите, че ГЕРБ ще спечелят изборите, а ако не ги спечелят, ще фалшифицират вота. А за тях е необходимо да запазят властта, защото до 2020 г. има пари за разпределяне. Оправянето на България е свързано с освобождаването на духа на българина. Възходът на един народ минава през мотивацията на всеки човек и когато всеки човек тръгне да се бори, няма сила, която да го спре", допълни Татяна Дончева.

В отворено писмо до Павел Станчев, главен изпълнителен директор на bTV Media Group, с копие до до печатни и електронни медии, от предизборния щаб на коалиция „ПП Движение 21 - ПП НДСВ" заявяват, че за тях няма никакво съмнение, че изолирането на Татяна Дончева от дебатите по БТВ е резултат на колкото прозрачна, толкова и безотговорна режисура.

В писмото се посочва още:

Различните обществени групи имат общ интерес - да чуят гласа и опознаят позициите на всички кандидати, смятани за капацитетни и значими според много повече показатели, отколкото според 2-3 социологически проучвания. Тези проучвания са обговарят от самите им автори като междинни и съпроводени с условности, в случая с Татяна Дончева се стига до абсурдно категоричен отказ на достъп до дебати, които само биха спечелили от участието ѝ.
Решението на БТВ петима, и непременно само петима, да спорят в студиото и поставянето на Татяна Дончева на 6-то място с 0,5% „изоставане" след Трайчо Трайков беше очаквано! Въпреки това то поражда лош предизборен вкус. Защото такава нищожна разлика, дори когато не е имитирана, е в границата на статистическите грешки. Знаем го от самите социолози. Ако пък в БТВ някой се изживява като меч на обективността, да беше предпочел дебати само между първите трима. С просто око се вижда, че позициите на Калфин, Трайков и Дончева са подчертано близки и междувременно са в динамика.
Повече от съмнителна е хармонията между избора на телевизията да приюти иначе асиметричната петорка на предпочетените и аптекарското отмерване кои са те с точност до половин процент. Татяна Дончева ще бъде (временно) обезопасена. Тя не бива да бунтува зрителите в името на спокойствието на задстудийните и задагенционните играчи с големи кесии и голям страх от истината.
Елиминираното на Татяна Дончева от БТВ дебатите е само една от крайно антидемократичните хватки, които се прилагат през ерата ГЕРБ и сие. Нека българските избиратели са наясно с това, когато тръгнат към урните.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.