• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Акценти в днешния печат

Акценти в днешния печат

/КРОСС/ Основна тема в столичния печат е намерението на ГЕРБ да не подкрепят евентуален кабинет на патриотите и реформаторите в рамките на това Народно събрание.

Вестник "Стандарт" пише "Цветанов отмени кабинет на Патриотите".

Вестник "Земя" пита риторично от първата си страница - "Преврат в ГЕРБ?". Изданието допълва - "Борисов на 29 ноември: Ще подкрепим мандат на патриотите и реформаторите. Цветанов на 30 ноември: Няма да подкрепим кабинет, отиваме на избори."

Вестник "24 часа" отбелязва "От днес се търсят министри за 4-5 седмици. Президентът обеща да даде мандат на тази политическа сила, която има сигурна подкрепа от ГЕРБ. Патриотите я изгубиха."

Вестник "Дума" отбелязва, че "Министри в оставка ударно пускат обществени поръчки" и допълва, че 8 министерства и управлявани от тях ведомства са обявили 13 обществени поръчки, след като Народното събрание гласува оставката на правителството. Покупка на компютри, тонери, самолетни билети, автомобили и други са сред нещата, за които ще бъдат отпуснати пари от бюджета преди Коледа", допълва "Дума".

"Булгартабак" отчете второ поредно тримесечие със загуба", пише "Капитал дейли". "Компанията е успяла да ограничи негативите от спрения износ за Близкия изток през третото тримесечие, показва отчет за периода. Приходите му са се увеличили, а оттам има и по-малка загуба. На годишна база обаче резултатите са доста по-ниски", обяснява "Капитал дейли". 

"Пускат пистите над Банско на 3 декември", съобщава вестник "Стандарт". Изданието допълва, че от 3 до 19 декември, когато ще бъде дадено официалното начало на ски сезона, целодневните карти за лифтовете ще бъдат на промоционална цена от 30 лева. 

"Монитор" пише по темата: "Наплив на ирландци, гърци и румънци. Стотарка на ден по ски пистите в Банко и Боровец. Проучване на всекидневника показва, че британците почиват най-евтино у нас тази зима".

Вестник "Труд" посочва, че "След размириците в лагера в Харманли ООН призова България да не гони преселниците". Комисариатът на ООН за бежанците се обяви срещу призивите за масово експулсиране на чужденци от България след бунта в Харманли. Вместо това той призовава българското правителство да подобри условията за живот в лагера и да започне диалог с настанените там бежанци", допълва "Труд".

Вестник "Телеграф" пише, че паметникът "1300 години България", който се намира в градинката пред НДК, ще бъде разделен на две части. Цялата конструкция на монумента ще отиде за скрап, а фигурите най-вероятно ще бъдат преместени в музея на социалистическото изкуство. Цялостното демонтиране на композицията ще бъде извършено през пролетта на 2017 година, отбелязва всекидневникът.

"Четвъртокласниците ни отсрамиха пред света по математика и природни науки", пише на първа страница вестник "Сега". Българските четвъртокласници изпреварват по тези дисциплини връстниците си в държави като Германия, Австрия, Италия, Испания и други. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.