• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Кандидатите за районни кметове ще бъдат проверявани за агентурно минало

Кандидатите за районни кметове ще бъдат проверявани за агентурно минало

/КРОСС/ Кандидатите за районни кметове и заместник-кметове ще бъдат проверявани за принадлежност към бившото военно разузнаване и Държавна сигурност съгласно промените в Закона за досиетата, приети на първо четене от Народното събрание.

Депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок предложиха да се прави и проверка за принадлежност към бившата Държавна сигурност без съгласие на проверяваните.

Методи Андреев от ГЕРБ обясни: Всички предварителни проверки се обявяват. Тези, които не се срамуват и поемат риска да бъде изяснено това минало, нека да се явят на конкурс и да бъдат избрани, но да се знае какви са били и те да обяснят защо са били такива.

Парламентът отхвърли предложението на независимия депутат Велизар Енчев за закриване на Комисията по досиетата. Отхвърлен бе и проектът на "БСП - лява България" за създаване на Институт за национална памет на мястото на комисията.

Дискусията в залата започна вчера, а днес беше гласуването.

В 20-минутна реч  Методи Андреев обясни, че досиетата са "българският Шопенхауер" - заради концепцията на философа за истината в три фази - осмиване, отричане и накрая - приемане като самоочувидна. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Да го духат доносниците.

04.09.2016 02:19:39

Спазвайте Основния закон пазете БЪлгария

В Случая изпълняват НАГло престъпна Открито диверсиона прокарана с измама проекто наредба която НЕ е ЗАКОННА..

03.09.2016 05:37:17

АМАН от крадци на Власт АМАН

Не може в БЪгларския парламент да се развива НАГЛА АНТИ БЪЛГАРска дейносТ ,като се унижават и разсекретяват всички които са се клели с ДОСТОЙНОСТво и чест да бранят в кръвта си България.. А мекерета,чужди шпиони нагли диверсанти и крадци да да грабят милиарди от народа показно..

03.09.2016 05:36:01

Да се арестува комисият а по досиетата

Проверявайте ги да не са чужди шпиони диверсанти или са участници в наглото ограбване на БЪлгарския народ вкл през разни нагло престъпни яко корупционни оперативни програми на министерства и ведомства..

03.09.2016 05:33:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.