• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

ДОСТ подготвя свой кандидат за президент

ДОСТ подготвя свой кандидат за президент

/КРОСС/ ДОСТ подготвя свой кандидат за президент, в случай, че не открие сред излъчените от други партии, коалиции и инициативни комитети такъв, който да отговаря на критериите на партията, а именно - да е евроатлантик като настоящия президент Плевнелиев.

Ако видим такъв политик, ние ще го подкрепим още на първи тур, заяви Лютви Местан в студиото на Нова телевизия. Той обаче побърза да обясни, че ако кандидатът, който каже „Аз съм натовец", сложи една запетая и каже „Но трябва да отпаднат санкциите за Русия", той не отговаря на критериите на ДОСТ.

На заседание на ИБ днес ДОСТ ще реши за регистрацията си за участие в предстоящите президентски избори.

По повод проучването на „Маркет линкс", според което Местан е най-неодобряваният политик, лидерът на ДОСТ каза, че това е манипулация, тъй като в изследването не присъстват лидери на партии и на парламентарни групи.

Местан е убеден, че България трябва да поддържа партньорски отношения с Турция. Поставихме въпроса с вноса на червено месо - само това решение да бъде взето, ще е в огромен плюс за България, посочи той.

Според него, ако военният преврат в Турция беше успял, щяха да се появят рискове за България и за ЕС, които днес не бихме могли да прогнозираме дори. По думите му при такъв сценарий ни заплашват 650 000 бежанци.

Превратът не е правителствен, а държавен проблем за Република Турция, заяви Местан. Според лидера на ДОСТ е показателно поведението на турската опозиция - това показвало, че превратът е държавен, не политически проблем. В преврата са използвани над 240 танка, над 30 F-16, 35 хеликоптера, 3 фрегати - да се твърди, че превратът е измислен, е обидно за турските граждани, които с риск за живота си защитиха демокрацията, заяви той.

Лидерът на ДОСТ се срещна с турския президент Реджеп Ердоган точно преди посещението на премиера Бойко Борисов на 26 август. За него Ердоган е първият турски президент, избран пряко с вота на турските граждани.

По този повод той заяви: Има ли България национална позиция по отношение на република Турция? Не, няма. България има националистическа позиция, която се изгражда на исторически митологеми. Имаме методологически проблем. Какво виждаме в лицето на Турция? Враг на Европейския съюз или партньор в рамките на НАТО, който генерира сигурност относно бежанската криза? 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.