• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

На прав път сте, г-н президент!

На прав път сте, г-н президент!

/КРОСС/ Тече активно политико-медийно мероприятие срещу българския президент Румен Радев. В атаките и злословието се включиха ГЕРБ, ДОСТ, десните, патриотите и дори евроатлантиците от БСП. Дали от завист към високия му рейтинг, или поради обвързаност с външни „началства", всички вкупом започнаха да го обвиняват за внесените от служебното правителство предложения за промени в Изборния кодекс.

Статуквото на прехода му отвърна с дежурните заклинания: Брюксел щял да ни критикува, Венецианската комисия не била съгласна, Местан и Ердоган се били обидили. Питаме кой е по-важен: те или българският народ? Радев обеща българската политика да се формулира в София и да се отстоява навън, а не обратното. И като мъж и офицер на честта спазва този свой ангажимент, изпълнява предизборните си обещания и конституционните си задължения.

А те са да защитава националните интереси, суверенитета и интегритета на държавата и обществото, спокойствието на всеки български гражданин.

Очевидно за непредубедените е, че президентът Радев не е надвишил правомощията си, а само е дал основа за дебат по ключови за българската държавност теми: уседналостта при гласуване;
правилата за финансиране на религиозните общности;
забраната за използване на религията за политически цели;
създаване на законови бариери пред радикалния ислям и т. н.

Ако политическата класа и мнозинството медии мислеха държавнически, щяха да водят дебата разумно, а не със заклинания и лозунги. Ако даден текст не е докрай изряден, да благоволят да го подобрят или да предложат по-добър.

Допреди седмица всички, които днес критикуват президента, се тюхкаха, че Турция се меси във вътрешната ни политика, че ДОСТ провокира етническия мир в страната. Някои от тях даже лежаха на граничната полоса, за да не позволят изборен туризъм, организиран от същата пишман партия ДОСТ.

Заради тези им позиции народът гласува за тях, но те влязоха в парламента и вкупом забравиха за опасностите пред националната сигурност и териториалната цялост на България!

Само че, господа политици, ДОСТ не се е изпарила, а след референдума в Турция външният натиск ще стане още по агресивен. Докога ще си затваряте очите за това?!

А ако говорим по същество: защо хора, отдавна откъснали се от родината, плащащи данъци в чужда хазна, позабравили българския език, да определят кой да е президент, депутат или кмет у нас? Как ще спрем опасността от намесата - финансова и идеологическа - на чужди държави в религиозния ни живот? Подобни регулиращи и ограничителни закони за изборите и вероизповеданията има в САЩ, Германия, Унгария, Ирландия, Холандия и Канада, да не говорим за Турция.

Стига лицемерие, господа уморени политици!

Не се колебайте, г-н президент! Хората подкрепят Вашите действия, защото вярват, че са продиктувани от грижа за България!

Източник: Проф. Светлана Шаренкова, "Епицентър"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Шаренкова отдавна трябваше да се прекръсти на Рубла Червенкова.

08.04.2017 10:40:29

Мао

Господин Президент ако взимате акъл от такива като плашикокошката от снимката жалко за вас , жалко за България .....

07.04.2017 22:41:36

Анонимен

ШАРЕНКОВА ДА КАЖЕ РАДВА ЛИ СЕ ТРЪМПИ ОБЩЕСТВОТО СЕГА

07.04.2017 18:19:39

Анонимен

НЕ САМО ИМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ , НО ЩЕ ВИ СВАЛЯТ И ИЗРИТАТ.

07.04.2017 17:00:00

Анонимен

Когато си плащат данъците в България, тогава да имат право да гласуват.Президента е прав предателите като тези, които го критикуват станаха много.

07.04.2017 15:10:28

Анонимен

Разгонена руска кучка

07.04.2017 11:25:55

Анонимен

Тази рубладжиийска руска скрумрия скоро поглеждала ли си е в огледалото? Какво стана с Тръмп общество? А льотчикът Гумен Гадев е пълен селянин и некадърник както всички други червени руски подлоги. Кога ще правят Радев общество?Пълен цирк!

07.04.2017 09:55:52

Климент

Първо, това не е русофилка, а русопоразитка. Второ, тя е професор в библиотечния институт, където ги произвеждат на килограм. Не съм видял монографията и, която е задължителна за професура. Тук се прави на патриотка, но това е едно лицемерие. Не вярвайте дори когато е права...

07.04.2017 06:28:59

Анонимен

Лъже русофилката !

07.04.2017 00:12:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.