• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Крият разработка за чиновници протестъри

Крият разработка за чиновници протестъри

София /КРОСС/ Служебният премиер Георги Близнашки отказа да огласи проверка на Главния инспекторат на Министерския съвет по сигнал от шефа на ДАНС до бившия министър-председател Пламен Орешарски.
Докладът, в който според неофициална информация има данни за чиновници, протестирали срещу предното правителство, бе поискан от в. "24 часа" по Закона за достъп до обществена информация със заявление до премиера Георги Близнашки. Решението, получено в редакцията от Министерския съвет, обаче гласи, че се отказва достъп до доклада, тъй като той съдържа класифицирана информация.
Служебният премиер отказа достъп и до още два доклада на Главния инспекторат, които са поръчани от предшественика му.
Първият е възложен със заповед на Орешарски от 11 април и е за икономическото състояние на резиденция "Бояна" и възможни злоупотреби със средства при възлагането на поръчки. В него обаче се съдържали лични данни на служители на резиденцията и той не може да бъде предоставен, въпреки че в отказа на МС се посочва, че Законът за достъп до обществена информация допуска обработването на лични данни за журналистически цели.
С този мотив Близнашки ни отказа достъп и до трети доклад на Главния инспекторат, който е за това дали служителите на Министерския съвет спазват работното си време. Според информация на в. "24 часа" в този документ се описват много нередности при работата на чиновниците. Самите служители обаче го посрещнали на нож, защото не отчитал спецификата на работата им и разчитал единствено на системата на НСО, за да отчита дали са на работа, или не.

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.