• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Нов сигнал за ограничен достъп до плаж в близост до Черноморец

Нов сигнал за ограничен достъп до плаж в близост до Черноморец

/КРОСС/ Зрители на БТВ сигнализираха за ограничаване на достъпа до плажа „Черноморец-юг", известен като „Тополите". Той се намира между вилна зона Червенка, гр. Черноморец и къмпинг Градина. Според тях, единственият път, по който може да се стигне с автомобил до плажа, е затворен с бариера, на която събира такса от 4 лв., за да се премине. Таксата се събира от години и туристите са свикнали да я плащат. Дори бариерата вече я няма, но колите спират и си плащат. Причина за таксата е, че земята е частна - има табели, че пешеходният достъп не е ограничен, но се заплаща за преминаване на автомобил. Хората си мислят, че това е част от плажната концесия, но се оказа, че няма общо. Проверка направиха от НАП-Бургас.

Няма нарушения за този обект. Фискалното устройство е съобразено с последните изисквания, издават се касови бонове. При проверката се установи, че моментният оборот отговаря на броя на паркираните автомобили, каза Христо Узунов от приходната агенция.

Инспекторът на НАП допълни, че подобни проверки има по цялото Южно Черноморие. За първата седмица на юли са инспектирани 650 обекта. Установяваме тенденция - три пъти повече проверки, три пъти по-малко нарушения, посочи данъчният и допълни, че не са получавали сигнали за импровизирания паркинг.

Министерството на туризма контролира концесионерите на морските плажове дали се грижат правилно за него. За нас е важно до морския плаж да има осигурен пешеходен достъп. За нас няма проблем. Кой събира такси за коли и защо, ние не отговаряме, защото е далече от границите на морския плаж, заяви Николай Вълчев от Министерство на туризма

Снимка Фейсбук

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.