• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Двойният убиец от квартал "Витоша" остава за постоянно в ареста

Двойният убиец от квартал "Витоша" остава за постоянно в ареста

/КРОСС/ Обвиненият за двойното убийство на инвеститори в столичния кв. "Витоша" остава за постоянно в ареста. Това реши окончателно Софийският апелативен съд. Драгомиров обжалва решението на долната инстанция, като поиска по-лека мярка - домашен арест.

Припомняме, че 57-годишният Драгомир Драгомиров бе задържан заради двойното убийство в кв. "Витоша" на 18 май. Основната версия на разследващите е, че в основата на убийството са неуредени финансови сметки. Става въпрос за около 100 000 лева. Драгомиров стрелял по шефовете си, строителни инвеститори. Убити са двама души, а трети е пострадал.

Според прокуратурата, въпреки че разследването е в ранен етап, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Налице са свидетелски показания на лица, които са станали непосредствени очевидци и са възприели инкриминираните действия на Драгомиров, посочи представителят на държавното обвинение.

За престъплението, за което му е повдигнато обвинение, се предвижда наказание 15-20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна. Прокуратурата изтъкна, че се касае за много тежък противоправен резултат - простреляни са трима души, от които двама са починали.

Експертна съдебно-психиатрична справка показва, че деянието не е извършено в състояние на невменяемост, подчерта прокурорът.

Според адв. Ася Манджукова въпросната психиатрична справка е "скалъпено" доказателство. По думите ѝ, има много грешки. Пишело, че документът е изготвен на 31 март в Центъра за психично здраве. Адвокат. Манджукова бе категорична, че Драгомиров не е стъпвал там - това се случило за 5 минути в кабинета на разследващия в СДВР.

Адв. Ася Манджукова подчерта, че Драгомиров е с чисто съдебно минало. Защитата изтъкна и изрядното му процесуално поведение. Драгомиров не е възпрепятствал разследването и доброволно се е предал.

Няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, изтъкна другият му защитник- адв. Филипова. Няма данни той да е имал противообществени прояви. Той е единствен източник на средства в многодетното си семейство, изтъкна още адв. Филипова.

Съдът прие, че няма опасност Драгомиров да се укрие, но изтъкна тежестта на деянието. Решението на апелативните магистрати не подлежи на обжалване.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.