• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Контрабандни цигари за над 1 млн. лв. в склад на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков (обновена)

Контрабандни цигари за над 1 млн. лв. в склад на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков (обновена)

/КРОСС/ Инспектори на Агенция "Митници" и ГДБОП разкриха голям контабанден канал за цигари и предотвратиха ощетяване на бюджета с 1 312 500 лева.
При съвместни действия, ръководени от прокуратурата, те са стигнали до склад в село Нови хан, откъдето са иззети 1 500 000 къса цигари. Това всъщност е втората част на акцията от събота, при която на ГКПП-Дунав мост бяха задържани тютюневи изделия за 750 000 лева.

Митничари и антимафиоти са проследили камион, засечен през нощта на 23 юли на Дунав мост с огромна нелегална пратка цигари - 200 мастербокса, или 2 милиона броя цигари, и така стигнали до базата в Нови хан, където открили и иззели още 150 мастербокса /1 500 000 цигари/ без български акцизен бандерол.
Тирът е пътувал от България за Румъния. Кашоните с контрабандата били скрити в специален тайник в предната стена на ремаркето.
Шофьорът на превозното средство, румънски гражданин, бе задържан в следствения арест с прокурорска мярка за 72 часа.
В резултат на предприетите съвместни действия на служители на Агенция „Митници" и ГДБОП, под ръководството на прокуратурата, са открити и иззети общо 350 мастербокса цигари /3 500 000 къса цигари/. Предотвратената щета за републиканския бюджет възлиза на 1 312 500 лева.

Според информация от разследващите собственик на склада е бившият зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков.

Репортер на 24 часа" опита да се свърже с Драшков, но той първоначално не отговаряше на телефона си. Оказа се, че е давал обяснения в агенция Митници".

Информацията е вярна и складът наистина е мой. Отдал съм го обаче под наем, така че нямам нищо общо с намерените в него цигари", коментира Драшков.

Бившият зам.-шеф на ДАНС не пожела да каже на кого е дал склада под наем. Тече разследване, нека да не изнасям такава информация, а да оставим колегите да си свършат работата", каза Драшков.

Акцията в Нови хан е част от разбиването на по-голям контрабанден канал, обясниха антимафиоти. До тази база разследването, което се води от прокуратурата, стигнало след заловените цигари за 750 хил. лв. на Дунав мост в Русе в събота.

Иван Драшков бе зам.-шеф на ДАНС до март 2012 г., когато бе освободен от премиера Бойко Борисов. Това бе второто уволнение на Драшков от службата. Той бе освободен и през октомври 2008 г., в разгара на скандала около сайта Опасните" и подслушването на журналисти и политици в рамките на делото Галерия". Отстраняването му бе съпътствано от друг скандал, свързан с брат му - Петър Драшков, който бе замесен в незаконно прехвърляне на общинска собственост в София и фалшифициране на подписа на Бойко Борисов като кмет на столицата.

Синът му, също Иван Драшков, стана известен като собственик на комплекс от над 160 апартамента. Негова фирма изскочи и от доклада на одиторите за фалита на КТБ.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.