• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

И други бизнесмени подадоха сигнали срещу Иванчева

И други бизнесмени подадоха сигнали срещу Иванчева

/КРОСС/ Освен Александър Ваклин, и други хора са били изнудвани от кмета на „Младост" Десислава Иванчева. Тя искала пари, за да се реализират определени проекти. Това каза в кулоарите на парламента председателят на Комисията за борба с корупцията и незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, цитиран БТА. Той отказа да посочи броя и имената на бизнесмените, които са алармирали органите за нередности в районната община.

„Как ще оцени доказателствата е вече работа на прокуратурата. В момента, в който лицата са задържани, ние просто запазихме местопроизшествието. Нямаме други правомощия", поясни председателят на антикорупционния орган в коментар на акцията по задържането на Иванчева с подкуп.

Той припомни, че сумата, с която тя бе арестувана, е най-голямата задържана от правораздавателните органи у нас.

Георгиев смята, че е необходима промяна в закона с цел разширяване правомощията на комисията, която в момента не може да задържа, нито да извършва процесуално-следствени действия.

„Искаме да имаме възможност поне да задържаме, защото в тази акция ние организирахме всичко - експлоатирахме СРС-та, участвахме в цялото разследване по събиране на доказателства и в един момент не можахме да я арестуваме", обясни Георгиев.

Той бе категоричен, че акциите по задържането на корумпирани хора с власт ще продължат. Дали те щели да бъдат показни зависело от това къде ще се извършват арестите.

„Няма чадър над никого. Всеки един случай бих разследвал", категоричен е шефът на КПКОНПИ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А лицето Бойко Методиев Борисов кога ще арестувате за Мишо Бирата, а? Или този случай ти осигури този пост на тази изначално корумпирана комисия?

27.04.2018 09:01:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.