• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Министър Желязков към БДЖ: Работете открито, прозрачно

Министър Желязков към БДЖ: Работете открито, прозрачно

/КРОСС/ Моят съвет към колегите от БДЖ е да са открити, прозрачни и да работят в максимална степен с комисията по транспорт. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на представянето на новото ръководство на „Холдинг БДЖ" ЕАД пред ресорната парламентарна комисия.

Председателят на Съвета на директорите на дружеството Григори Григоров посочи, че основната задача, по която работят, е в най-кратки срокове да бъде изготвен устойчив модел за развитието на компанията за следващите 10 години. Той трябва да отчита текущото състояние на дружеството на пазара, това на подвижния състав, както и възможните промени в правната рамка за следващите няколко години. Очаква се първият вариант да бъде разработен до 15 февруари.

Ръководството ще изготви програма, която да обезпечи надеждна, качествена и достъпна услуга, както и поведение на БДЖ, което да съответства на икономическата ситуация в страната. В нея ще бъдат предложени също така промени в правната рамка и поддържане на финансовото състояние в управляеми рамки, така че да не се налагат извънредни действия от страна на принципала и основен собственик - МТИТС и съответно държавата.

Друг приоритет пред новия ръководен състав на дружеството е обезпечаване на Графика за движение на влаковете за настоящата година с достъпните към момента ресурси.

В дружеството предстои да бъдат въведени съвременни бизнес методи, които да бъдат пазарно ориентирани и обезпечени чрез внедряването на системи за планиране и управление на процесите.

В краткосрочен план е заложено подобряване условията на труд на експлоатационния персонал, информационната обезпеченост на клиентите чрез различни онлайн инструменти за улесняване на пътуванията и други мерки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.