• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Джоков: Дървата за Димитров по-евтини отколкото за "бедните баби"

Джоков: Дървата за Димитров по-евтини отколкото за "бедните баби"

/КРОСС/ Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е изкупувал дървесина на цена между пет и шест пъти по-ниска, отколкото гражданите. Това обяви в ефира на bTV бизнесменът и председател на браншовото сдружение на практикуващите лесовъди и горски предприемачи БУЛПРОФОР Димитър Джоков.

Според представените от него документи от Изпълнителната агенция по горите, цялата дървесина от горското стопанство в Етрополе е изкупувана от фирмата „Медикет", която е била собственост на Емил Димитров преди да стане депутат в 41-то Народно събрание. Заради държавния си пост той прехвърля собствеността на майка си Елеонора Димитрова.

След проверка, продължила повече от година, в началото на април тази година Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси установи, че депутатът е бил в конфликт на интереси заради лобистки поправки в Закона за лова и опазването на дивеча, чиято цел е била финансова изгода за свързаната с него фирма „Медикет".

Според цитираните от Димитър Джоков данни през 2009 г. фирмата е купила 6000 куб. м дърва на цена от 6,15 лв., която включва както строителна дървесина, така и дърва.

„През 2010 г. Емил Димитров попълва 36 000 кубика дървесина по малко над 5,67 лева. По това време социално слабите баби купуват дървесина за 36 лв. Цената за пространствен кубик е около 2 лв. - т.е. разликата в цената е между три и шест пъти", подчерта Джоков.

„Връщаме се в миналото, за да не може хора с нисък морал да заемат такива постове в бъдеще", посочи бизнесменът.

„През последните две години в търговията с дървесина влязоха фирми на 25-годишни лица, които тръгнаха от нулата, а изведнъж извадиха милиони. В единия случай става дума за 6 млн. лв., а в другия - 3 млн. лв.", посочи Джоков.

„Такава централизация и монополизация не сектора не е имало в последните 50 години. Това стана след редица лобистки промени в законите", допълни той и заяви, че двама души посочват кой да работи в сектора.

Според Емил Джоков при управлението на ГЕРБ и земеделския министър Мирослав Найденов, когато във властта е бил и Емил Димитров, България е била „разпарчетосана" на шест парцела „по съвсем мафиотски начин".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Бил

ТОЗИ КАПУТ ЕМИЛ ДИМИТРОВ СИ БЕШЕ ЧИСТ ПРЕСТЪПНИК , ОПИТАЛ СЕ ДА СЕ ПРОМЪКНЕ ПРИ ВЛАСТ ИМАЩИТЕ ...ЧУДНО , КАК ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ Е ПРЕДЛОЖИЛ НА БСП / ДПС ????

21.10.2013 11:08:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.