• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Износители на дървесина и транспортни фирми блокират „Капитан Андреево" и „Капитан Петко войвода"

Износители на дървесина и транспортни фирми блокират „Капитан Андреево" и „Капитан Петко войвода"

/КРОСС/На 24 март (вторник) износителите на дървесина и транспортни фирми ще блокират в продължение на 6 часа граничните пунктове при Свиленград. От 10.30 ч. до 16.30 ч. представителите на бранша излизат на протест, който ще се проведе едновременно и на ГКПП „Капитан Андреево", и на ГКПП „Капитан Петко войвода". Протестиращите ще блокират пътищата към границите ни с Турция и Гърция с трактори и друга превозна техника.

Протесите са по повод Забраната за износ на необработен дървен материал в срок от три месеца, която вече две седмици възпрепятства бизнеса на близо 800 компании в България. На 18 март, след протест на пл. „Народно събрание", представители на износителите на дървесина и дърводобивните предприятия у нас се срещнаха с Комисията по земеделието и храните. След проведените разговори от Комисията заявиха, че започват подготовка за промени в Закона за горите, което обаче не удовлетворява исканията на бранша, които настояват за спешна отмяна на Забраната за износ.

„Имаме готовност да продължим с протестните действия, колкото се налага. Няма да се откажем да защитаваме интересите на над 8 000 служители в нашите фирми и няма да се съгласим с твърдението, че ние сме виновни за незаконната сеч в България. Напротив, ние също искаме строг закон за горите, но Забраната за износ е мярка, която по никакъв начин не ограничава сечта, а единствено ощетява бизнеса ни.", каза Димитър Николов, износител на дървесина. Той допълни, че блокирането на пътищата в цялата страна ще продължи, докато Забраната не бъде отменена.

Повод за рекацията на износителите на дървесина и дърводобивни дружества е Решението за забрана за износ на необработен дървен материал в срок от три месеца, влязло в сила на 10.03.2015 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Проява на евтин тарикатлък и просташка логика - това е истинското лице на тези "протести".И на децата вече е ясно КОЙ злоупотребява и използва за свои цели по-уязвимата част от обществото ни,кой ги организира,финансира и се крие зад гърба им.Това дали не са онези "обръчи от фирми"нъм всеизвестна политическа групировка?Няма ли най-сетне кой да ги озъпти тези безсъвестни и безочливи мафиоти??!!

23.03.2015 19:27:40

Анонимен

Бойко не трябва да се подава, тука вече народа е с него. Тази циганско мафиотска банда трябва да се озапти.

23.03.2015 15:42:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.