• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Франсоа Оланд обяви международна коалиция срещу ИД (видео)

Франсоа Оланд обяви международна коалиция срещу ИД (видео)

/КРОСС/ Обявилата война на всеобщите човешки ценности „Ислямска държава" може да бъде разгромена само със съвместните и решителни усилия на широка международна коалиция, заяви френският президент Франсоа Оланд в реч в Париж: „Операциите в Сирия стават все по-интензивни. Самолетоносачът „Шарл де Гол" се включва и ще ни позволи да увеличим три пъти капацитета си в Източното Средиземноморие. Обърнах се към международната общност да поеме своя дял от общата ни задача да разгромим „Ислямска държава". Идния вторник заминавам за Вашингтон, а идния четвъртък - за Москва, за да уточним, първо с Барак Обама, а после и с Владимир Путин необходимата координация на операциите. Ще действаме решително, за да постигнем най-добре общата ни цел. Ще сформираме широка коалиция, която да нанесе решителния удар срещу „Ислямска държава". Зная, че не всички страни споделят едни и същи идеи и съюзниците им не са едни и същи. Но по-важното сега, независимо от разликите между страните, е да се пребори една сила, която застрашава целия свят. Франция ще играе решаваща роля в осъществяването на тази задача - както във военен, така и в дипломатически план". 

Самолетоносачът „Шарл де Гол" с 26 изтребителя на борда отплава днес от пристанището в Тулон към бреговете на Сирия.

Междувременно телевизия France 2 съобщи, че групата от екстремисти, срещу която беше насочена полицейската операция в парижкото предградие „Сен Дени" днес, е подготвяла и терористични актове на летище „Роаси-Шарл де Гол" и в търговския център „Катр тан" в бизнес квартала „Дефанс". Според източници от следствието подготовката на тези атентати е била в начален стадий.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Долу терорът на Боко !

Един тих, невидим терор бавно изтребва българите. Това е терорът на Партизанската държава. Тя, за разлика от Ислямска държава не поема отговорност за покушенията си. Сега Европа стреснато повтаря JE SUIS PARISIEN и пак няма време да се занимава с нас. Не е ли време да изкрещим: JE SUIS SOFIOT /АЗ СЪМ СОФИЯНЕЦ/?

18.11.2015 18:35:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.