• 03 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Ген. К. Киров: Без сухопътна операция не може да се ликвидира "Ислямска държава"

Ген. К. Киров: Без сухопътна операция не може да се ликвидира "Ислямска държава"

/КРОСС/ Атаките на "Ислямска държава" в Париж генерал Кирчо Киров определя като развитие на световния тероризъм на един сравнително по-нов етап.

Това не е просто терористичен акт, а терористична операция с военни елементи, със сериозна логистика, подкрепена от няколко десетки лица, със сериозна предварителна подготовка, коментира пред ТВ7 бившият директор на Националната разузнавателна служба генерал-лейтенант от резерва Кирчо Киров.

За него е очевидно, че "Ислямска държава" притежава всички тези неща и очевидно е, че ги притежава на територията на Франция, вероятно сред малцинствата там.

Тази мащабна операция посочи слабостта в придобиването на предварителна, изпреварваща информация на френските и белгийските специални служби, които по същество се заеха с последствията, коментира още ген. Киров. Според него и България не счита да се мисли за остров на стабилността в това отношение.

Това би трябвало да бъде сигнал и за нас, защото и тук проблемите на националната сигурност не са решени докрай, каза той.

Злото трябва да се удари в корена си - Сирия и в Ирак, и това трябва да стане с общите усилия на САЩ, Русия и ЕС. Без някакъв вид наземна, сухопътна операция това няма как да се случи, смята ген. Кирчо Киров.

Според ген. Чавдар Червенков, бивш началник на военното разузнаване, подценяване няма, имало е закъснение на службите във Франция. Няма служба в стева, която може да предвиди на сто процента, допълни той.

Според него се закъсня и със сухопътната операция, за която все повече се говори.

Въпросът стои, времето си минава, "Ислямска държава" укрепва, посочи той и тук и той постави въпроса за финансирането на организацията - пряко и непряко.

Сега има едно раздвижване, след като Путин се намеси. Не знам доколко е искрено. Но може би има и притесненията - ами ако Путин успее, дали няма да трябва да го похвалим, каза още той.

Като причина за действията на "Ислямска държава" той посочи натрупаните различия и неразбирания между етносите, техните религии и ценности.

Като друг фактор ген. Чавдар Червенков посочи и завистта.

На тези хора им се внушава, че Западът им е отнел права, които им се полагат, каза той.

Тероризмът винаги е бил оръжието на по-слабия, каза той.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.