• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

„Ислямска държава" няма нищо общо с писанията и ученията в ислямската религия

„Ислямска държава" няма нищо общо с писанията и ученията в ислямската религия

/КРОСС/Представителите на „Ислямска държава" нямат нищо общо с писанията и ученията в ислямската религия, а техните действия представляват чисто и просто проява на насилствени и терористични действия. Това каза в сутрешния блок на БТВ арабистът Владимир Чуков.

Със сигурност не е безобиден фактът, че в интернет и в медиите излизат клипчета с хора живеещи в България и конкретно в ромската махала в Пазарджик, които скандират „Аллах е велик" и други подобни послания. Подобни материали трябва да бъдат изследвани сериозно и ако те се окажат автентични това трябва много сериозно да ни притесни, защото хората записани в тях не са случайни хора, каза Владимир в Чуков, коментирайки дали има опасност привърженици на „Ислямска държава" или други подобни организации да се намират на територията на България.

Но нека преди да знаем резултатите от подобни изследвания не е хубаво излишно да плашим хората. Категоричен отговор дали хората заснети на видеоматериали в Пазарджик са привърженици на „Ислямска държава" или става въпрос за криворазбрана проява на религиозна принадлежност не може да се даде от нас, това е работа на ДАНС и на другите разследващи и правоохранителни органи в държавата.
ИДИЛ е в Македония, Албания, в Косово и в Босна, така че в България трябва да сме сериозно загрижени и отговорните институции трябва да направят всичко възможно да предотвратят настаняването на привърженици на терористичната организация и на българска територия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.