• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Нидал Хлайф и Красимир Каракачанов: Да се изградят буферни зони за бежанците

Нидал Хлайф и Красимир Каракачанов: Да се изградят буферни зони за бежанците

/КРОСС/Сирийците не бягат само от смъртта и от глада. Хората там се надяваха кризата да свърши, но сега вече нямат надежда, че тя ще свърши. Особено след руската намеса. Кризата ще продължи и ще се задълбочи, каза в студиото на Нова телевизия Нидал Хлайф, сирийски журналист. Русия е главен виновник за продължаващата криза, защото от пет години подкрепя диктатурата в Сирия и в арабския свят, допълни той.

Международната общност в лицето на САЩ, Европа и Русия обърнаха гръб на сирийския народ. Не само Русия е виновна, но и големите държави, каза още журналистът.  

Сирийците бягат от режима на Асад и от „Ислямска държава". ИД е резултат от войната в Сирия. Кризата избухна преди пет години, „Ислямска държава" дойде преди две години.

Сирия е мултирелигиозна държава, заяви Нидал Хлайф.

Анархията се дължи на глупавата политика на европейския свят, каза от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Тук няма добри и лоши сили, тук става въпрос за газ, заяви той. 

Според Каракачанов голяма част от членовете на „Ислямска държава" са подготвени в лагери в Турция. Европа и светът трябва да формулират проблема. А проблемът на света в момента се нарича „Ислямска държава". По думите му европейската общност не се занимава със същността на проблема, а с последиците от него.

Позицията на България отново е след каруцата, допълни лидерът на ВМРО.

Според Каракачанов лидерите на ЕС, САЩ и Русия трябва да намерят обща позиция за решаване на проблема с бежанците. Като две основни стъпки той посочи изграждането на буферни, свободни, зони, в които по международна опека да се осигурят територии, в които хората, които бягат, да бъдат настанявани, осигуряван и защитавани, и Европа да си даде сметка, че повечето хора не бягат от войната, а за да намерят по-сигурен живот.

Според Нидал Хлайф буферни зони трябва да бъдат създадени в Северна и Южна Сирия. Там децата  трябва да получават образование, допълни сирийският журналист.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тази маймуна Нидал да престане да ходи по медиите и да дрънка простотии, а да хваща жена си и да заминава за Сирия да се бие. В Ислямска държава ще го вземат веднага, щом мрази Асад и Русия.

26.09.2015 18:35:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.