• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

ИД: Не нападаме България, защото харесваме бирата ви

ИД: Не нападаме България, защото харесваме бирата ви

/КРОСС/ Вчера терористичната групировка "Ислямска държава" направи скандално разкритие пред българския публицист Руслан Трад в Туитър.

Там Трад, който е специалист по Близкия изток, подтикнат от съобщението на ИД, в което терористите обявяват война на всички съседки на България, но не и на страната ни - запитва защо това е така? Отговорът е повече от шокиращ - джихадистите признават - обичаме вашата бира!

Ето и превод на разговора им, който се провежда на английски:

Руслан Трад: В ново видео "Ислямска държава" обяви кои страни са нейни врагове, но там не беше и България. Защо ни пренебрегваш, халифе???

"Ислямска държава": Защото обичаме "Каменица" и "Астика".

Руслан Трад: Или защото имаме много дюнерджийници?

"Ислямска държава": Не бе, брат. Само "Каменица". (бел. ред. - в оригинал е изписано като: Ne be brat. "Каменица" all the way. Което е ясна индикация, че от ИД знаят и български!)

Руслан Трад: Чудя се какво мисли @DarthPutinKGB по въпроса.

"Ислямска държава": Не говоря на Путин вече. Той нарани чувствата ми.

Владимир Путин: Та аз дори не ви бомбардирам.

OFFNews провери профила на ИД в Туитър, тъй като е известно, че джихадистите ползват много умело социалните мрежи като начин на комуникация и пропаганда. Там видяхме, че страницата, от която е писано, има 1531 туита, 43,6 хиляди последователи и 9342 харесвания.

В описанието ѝ е посочено, че се занимава с убийства, изнасилвания, инвазии, обезглавявания на невинни журналисти, хуманитарни доброволци и малко благотворителност.

Някои хора се усъмниха в истинността на диалога, но ние решихме да се осланяме на основното правило от зората на мрежата - щом е написано в интернет, значи е истина.

Източник: OFFNews

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Starija hush

Samo zaradi teljacite im e simpati4na bg.Vseki iska da go 4e6at I gadeli4kat.

30.11.2015 04:41:44

Анонимен

Радикалната групировка „Ислямска държава“, по данни на разузнавателните служби, за осем месеца е продала на „черния пазар“ в Турция иракски нефт и газ на стойност 800 милиона долара, на цени два пъти по-ниски, отколкото в света, заяви бившият съветник по националната сигурност на Ирак и един от лидерите на парламентарна коалиция Мувафак ал-Рубайе. „Това е кислородът, който захранва „Ислямска държава“ и, ако ние ще спрем този кислород, ще бъдем в състояние да задушим групировката“, добави той.

28.11.2015 19:17:15

Пламен Стоянов

Оланд повдигна въпроса за петролните продукти, от които терористичната групировка се финансира! И като стана дума за петролни продукти, искам да попитам, има ли връзка петрола с това, че не сме в списъка на „ИД“ за нападение?! Посещението на Тиквата в Турция и обявените съвместни действия по създаване на зона за сигурност на сирийска територия, имат ли връзка с петрола на „ИД“? Заплахата от страна на Тиквата към ЕС, че пристигат 10 млн. бежанци и съюза трябва спешно да плати на Турция, разходите по бежанците, имат ли общо с петрола на „ИД“? Посещението на Цацаров в Турция и срещата му с политически фигури, има ли връзка с петрола на „ИД“? България внасяла ли е петролни продукти от Турция в последната година и какви количества, има ли подобни справки в агенция Митници? И накрая искам да попитам, Тиквата продаде ли държавата на Турция и „ИД“ под масата ?

27.11.2015 15:55:26

Анонимен

защото България отдавна е Булгаристан, но никой не иска да си отвори очите.

27.11.2015 15:10:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.