• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Муравей Радев: Участие на държавата е единственото решение за КТБ

Муравей Радев: Участие на държавата е единственото решение за КТБ

София /КРОСС/ Никога не съм бил член на ДСБ, член съм и съм учредител на Български демократически форум, част от Коалиция „Десните", на които съм експерт. Много отдавна не съм се чувал с Иван Костов, пътищата ни не се пресичат, коментира пред bTV Муравей Радев, бивш финансов министър.
Той коментира, че от година на година, от парламент на парламент нещата стават все по-отвратителни. Няма по-отвратителен парламент от този, който си отиде. Понякога се срамувам от това, което виждам. Има корупционен водовъртеж, който потапя дори най-чистите неща. За да бъдеш днешен политик трябва да имаш кожата на динозавър, аз отдавна съм свалил тази кожа. Предпочитам да съм по-далеч от калта, сподели Муравей Радев.
Той коментира и казуса КТБ. Според него, ако банката се отвори утре и започне да се разплаща, това означава бърз фалит. Един фалит би бил много неприятно нещо и ще донесе тежки последици. Най-напред трябва да се платят държавно гарантираните влогове. Ако банката фалира, един милиард и половина ще бъдат загубен от данъкоплатеца. Имало и косвени щети, смята Муравей Радев, и те щели да бъдат много по-тежки. Тук има много различни интереси и затова положението е такова. За да се стигне до тяхното разшифроване, трябва да се стигне до олигархичния модел на тази банка. Смятам, че тази банка може да бъде оздравена и то много бързо. Проблемите са три - капиталов, ликвиден и олигархичен. Сигурен съм, че спасението на банката не минава през днешния мажоритарен собственик Цветан Василев.
Трябва да се решат капиталовия проблем и ликвидния проблем. Остава държавата. Участие на държавата е единственото решение за банката. Достатъчно е централната банка и финансовия министър да се разберат за законодателството. Има огромен ресурс който трябва да се използва, една част да се трансформира в акции. Като оздрави банката, държавата може да я продаде на истински собственик и да спечелим от това. Ортаците се страхуват от Цветан Василев. Трябва да има промяна на законодателството, за да се пресече тази връзка. Положението може да бъде спасено, държавата да си застане на мястото и да действа съобразно своите отговорности, сподели Радев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.