• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Кр. Каракачанов: Военният министър говори глупости

Кр. Каракачанов: Военният министър говори глупости

/КРОСС/ Българската армия не е за плашило, а за да защитава България. Когато се говори за сигурността на държавата, няма как да казваш веднага, че няма пари. Това е замотаване на ситуацията. Чест за всеки мъж е да защитава родината си. Нормално е младите хора да имат военна подготовка, а не, ако стане нещо да ги пратиш като пушечно месо да ги разстрелват. Това заяви в ефира на Канал 3 лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"По-голямата част от професионалните войници са там, защото не могат да си намерят друга работа, а не защото осъзнават някакъв дълг към страната. Оказа се, че премахването на наборната служба е станало преждевременно. В момента млади офицери директно бягат, а не влизат в казармата след като завършат", каза още той.

По думите му бригадата "Специални сили" не е в цветущо състояние. "Не говоря за личен състав или за командване, а за това, че нямат средства за облекло. Те си купуват обувките, а това е абсурдно. Направихме така, че да нямаме армия. Нормално е и е необходимо младите да бъдат обучени. Трябва да има и Закон за резерва", отсече Каракачанов.

"Армията е възпитателен институт. Научава младите хора на ред и на дисциплина. Реакцията вчера на военния министър е крайно несериозна. Глупости говори, извади сметки, които са смешни и трябва да си уволни този, който я е писал. Според нея наборният войник ще струва на държавата повече, отколкото професионалният. Това са пълни глупости!", отсече лидерът на ВМРО.

"Някой трябва да понесе отговорността за тази разнебитеност на българската армия. Защитата на държавата не е евтино начинание", отсече още националистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Трябва да се премм академичната стратегия за развитието на БЪ ЛГАРИЯ и всичко ще си дойде на мястото. Така само се губи време.

08.07.2016 20:20:48

Анонимен

"Чест за всеки мъж е да защитава родината си." - Да, но когато е нападната от врагове! А не когато някави продажници в управлението дрънкат оръжие и главите им звънтят на кухо, а устите им повтарят клишета, които някой "отгоре" им е спуснал като мантра.

08.07.2016 14:54:55

Анонимен

Мао, въртя си той задника, ама виж на какво топло място седна - зам.-председател на Народното събрание. А тук горе Енчев се пени срещу идиотизмите на Каракачана, ама само пяната ще му остане, щото тук пичели слагачеството. Доброто винаги губи. Каракачанката е обречен да е печеливш, останалите - по презумпция са губещи.

08.07.2016 14:00:29

Мао

Красимирчо , когато през продажния си живот свършиш нещо полезно , тогава ще даваш акъл , един пирон не си забил през живота си , партията те назначи за македонец и 25г. вярна служба и топла хранилка , въртя си продажния задник по всички политически сили , само и само да се добереш до хранилката и сега ми се правиш на мъж , ай сектир от такива плужаци като теб , македонеца агент от Русе .......

08.07.2016 11:12:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.