• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Илияна Йотова: Хората не вярват, че държавата мисли за тях

Илияна Йотова: Хората не вярват, че държавата мисли за тях

/КРОСС/ Големият въпрос е ще имат ли политическата воля да осветлят въпроса с управлението на водите. Защото след сушата да не дойдат наводненията? Нека да се вземат най-адекватните мерки, защото хората не вярват, че държавата мисли за тях. Коментарът е на вицепрезидента Илияна Йотова, която участва снощи в „Панорама“ по БНТ. Тя допълни, че оставката на Нено Димов е очакван отговор на водната криза в Перник, но няма да реши проблема.

В проблема във фокус като във водно огледало се събират всички проблеми в държавата. Едва ли всичко това може да бъде премахнато с магическа пръчка с ареста или оставката на един министър.

Ако е виновен Нено Димов, нека си понесе наказанието, но това няма да реши проблема. Смятате ли, че той е бил единственият човек, който е знаел какво се случва с язовир "Студена" и с всички язовири в страната? Има поне няколко нива под него, които би трябвало да са уведомени, заяви Йотова.

Не може на фона на всичко това няколко дни да се тръби, че някой иска да бутне правителството. Очевидно този някой е вътре в самото правителството. Трябва да се направи всичко възможно от държавата, за да се прекрати кризата, защото можем да бъдем застигнати от по-тежка криза – санитарно-здравна криза на 40 километра от столицата. Какво става, ако тръгне епидемия от Перник?

Трябва да има вода в болниците, в училищата, в детските градини в Перник – това е задача номер едно сега.

В Перник се бият за бутилки с вода – нещо, което сме виждали в страни от Третия свят, посочи вицепрезидентът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.