• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Корнелия Нинова: И на децата им стана ясно, че зад Гинка Върбакова стои политическата подкрепа на ГЕРБ

Корнелия Нинова: И на децата им стана ясно, че зад Гинка Върбакова стои политическата подкрепа на ГЕРБ

/КРОСС/ Правителството постави държавата и народа на колене пред волята на един човек - какво ще каже Гинка Върбакова в Чехия.  И на децата им стана ясно, че зад нея стои политическата подкрепа на ГЕРБ. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

„Мисля, че скандалът с ЧЕЗ ще се разраства в международна линия, защото чешкият премиер обвини българския премиер в лъжа. А когато си председател на Съвета на Европа, да влезеш в тази ситуация е голям проблем на Борисов и на България, и последиците не закъсняха. По този начин правителството постави държавата и народа ни на колене пред волята на един човек - какво ще каже Гинка Върбакова в Чехия", коментира Нинова.

Тя посочи, че когато някой купува 1/3 от електропреносната мрежа на България, това е въпрос на национална сигурност.

„Някой ще контролира през сметките за ток живота на 3 млн. българи. А няма много информация кой е този човек, кой финансира сделката и как ще се връщат тези пари. Когато има риск дори и минимален, такъв субект да стане собственик на 1/3 от електропреносната мрежа на България, това ражда много въпроси", коментира още лидерът на БСП и посочи, че в тази ситуация въпросите са много, а отговорите - малко.

„Ако някой се е съмнявал дали ГЕРБ стои зад Гинка Върбакова по някакъв начин, на изслушването в комисията в парламента всичко стана ясно. Тя произнесе политическа реч, с която напада лидера на опозиционната политическа партия и президента. И в думите си повтаря едно към едно пресконференция на ГЕРБ отпреди три дни. И на децата им стана ясно, че зад нея стои политическата подкрепа на ГЕРБ", каза още Нинова.

Тя посочи, че в България икономиката е пазарна и всеки има право да купува и продава активи, но ЧЕЗ не е случайно предприятие.

„Правителството трябва да гарантира националната сигурност. Който купи ЧЕЗ, да не зависи от него дали някой ден няма да бъде изключена мрежата. Някой трябва да понесе и политическа, и друга отговорност, ако се налага", категорична бе Корнелия Нинова.

Председателят на левицата заяви, че тази седмица цялата сделка ще бъде дадена на прокуратурата.

„Това е част от прегледа на прехода. Не може в държавата ни постоянно да се случват грабежи и несигурност и никой да не носи отговорност", подчерта тя.

Според нея проблемът е заровен в миналото при онази продажба на 33% остатъчен дял на ЕРП-тата.

„Първата продажба е по времето на правителството на Сакскобургготски през 2004 г. на 67%. В договора пише, че се запазват 33%, за да може държавата да участва в управителните органи, вземането на решения. Задължават купувача ЧЕЗ тогава да информира за всяко действие държавата и всяка година да дава отчети", обясни Нинова. По нейните думи има забрана да се продава на офшорни компании, а сега имаме кредити от такива компании.

„Има и редица други ограничения, които гарантират държавния интерес. Когато 33% са били все още държавни, държавата е получава дивидент - 40-45 млн. лв. годишно. Продажбата на тези 33% от Бойко Борисов анулира всички тези условия", уточни тя.

„Последно проучване за случая ЧЕЗ показва, че хората искат да се управлява от държавата. Но държавата е лош стопанин, когато се управлява от мафията", посочи още лидерът на БСП.

Нинова попита как може във Франция, Белгия, Унгария услугата, която ЧЕЗ предоставя, да е държавна, да се управлява добре и да печели. „При нас не може, защото този, който е начело на държавата, нещо бърка", коментира председателят на БСП. Тя подчерта, че дори в Европа тенденцията е да се връща държавното участие и тя да има роля в ключови сектори.

„Ние искаме това от много време", припомни Нинова.

Тя подчерта, че политическото семейство на Борисов управлява в Европа и той може да разчита на подкрепа, но въпреки това неговите най-големи приятели, като Германия, Австрия и други ни отрязаха за Еврозоната и Шенген, защото сме корумпирани.

„Най-неприятно прозвуча мнението на Юнкер за Западните Балкани. Той каза не на интеграцията на Западните Балкани в Европа. Евентуално след 2025 година. Откакто е започнало председателството, няма седмица без корупционен скандал", подчерта Корнелия Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ГНУСОТА И ПАДЕНИЕ Е ТОВА ОТ НИНОВА.МНОГО НИСКА ТОПКА.ПАДНА КАТО КОРЕКТИВ

05.03.2018 07:27:10

Анонимен

.. и за това мафията купи Техноимпекс

04.03.2018 21:32:18

Анонимен

ДРУГАРКА ЛЪГАЛКА

04.03.2018 20:55:07

Анонимен

Правителството няма правомощия да контролира сделка между фирми. Нито държавата, нито КЕВР за съжаление могат да се месят. КЕВР може да взима и да дава лицензи и да отнеме лиценза на собственика, ако има нарушения

04.03.2018 20:54:47

Анонимен

Обществото се вълнува и се притеснява от сделката. Те чуват, че ЕРП-тата искат увеличение на цената и опозицията използва това. Опозицията атакува по всеки повод, това й е работата, но има неща, за които трябва да атакуваш остро, но за други не трябва да спекулират. Президентът и този път взе страната на опозициятА

04.03.2018 20:53:38

Анонимен

ПОРЕДНИ ОПИТИ ЗА НАСОЦВАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕМИЕР В ГЮВЕЧА ЗАБЪРКАН ОТ НЯКОЙ

04.03.2018 17:56:52

Анонимен

ПОРЕДНОТО УПРАЖНЕНИЕ НА ГЪРБА НА ГЕРБ

04.03.2018 17:54:56

Анонимен

НАРОДА НЕ Е ТЪП И НЯМА ДА ПОЗВОЛИ НА ДРУГАРКА ДА СЕ ЗАИГРАВА С ЧЕЗ И ДА ВЪВЛИЧА И ДРУГА ДЪРЖАВА В ТОВА.

04.03.2018 17:44:25

Анонимен

защо не ревна другарката от Крушовица, когато преди месец ,невръстните дечица на бившия министър от правителството на Орешарски - Данаил Папазов купиха ТЕЦ Варна от същото това ЧЕЗ?! За 24 и кусур милиона с банков кредит от известна българска банка, без никакъв опит в енергетиката и чрез дружество регистрирано за самата сделка?!

04.03.2018 16:31:40

Анонимен

Сегашните им писъци имат просто обяснение - за тях САМО БСП И КРЕАТУРИТЕ И ИМАТ ПРАВО ДА КУПУВАТ АКТИВИ В ЕНЕРГЕТИКАТА!! Що?

04.03.2018 16:31:13

Анонимен

СРАМ МЕ Е ТАКИВА КАТО ТАЗИ,БСП И ОКОЛО БСП ДА УРОНВАТ ПОСТОЯННО БЪЛГАРИЯ.ЗА ИЛИАНА И РАДЕВ ДА НЕ ГОВОРИМ.ПЪРВИЯ 3 МАРТ КОЙТО НЕ ГО УСЕТИХ ЗА БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК А ЗА РУСКИ.

04.03.2018 16:15:17

Анонимен

Представете си, ако планът „Решетников” беше успял и наред с "червения" президент Радев и БСП беше взела властта

04.03.2018 16:12:31

Анонимен

от една страна имаме актьор на политическата сцена, който търси всяка възможност да може да покаже себе си, но е много ниско ефективен като политическо действие

04.03.2018 15:30:20

Анонимен

скандализирането на всяка тема, е обсебена практика от БСП през последните месеци. Социалистите полагат огромни усилия да истеризират всяка тема, която се движи в общественото пространство у нас. Отзвука на всички тези скандали показва само едно – високата степен на недоверие към институциите у нас. Конкретно на въпроса ви – този проблем с продажбата на ЧЕЗ не е в правомощията на нашите институции, защото процедурата се движи в страни и извън нашите ведомства. Но пък нашите органи сега трябва да проверят има ли риск по отношение на навлизането на този собственик или не. С две думи – проблем не може да се каже, че има, но скандалът вече е налице. Впрочем, това е характеристика на самата политическа среда. И силно напомня за фалшивата партенка с Истанбулската конвенция, няма съмнение в това, че в подобни ситуации се проектират всякакви политически амбиции.

04.03.2018 15:29:38

Анонимен

БСП практикува безмоторно летене. Без да има ясен проект, се опитва да се възползва от всяко раздвижване на повръхността, което е свързано с някаква тема, за да го превърне в скандал

04.03.2018 15:28:40

Анонимен

"Корнелия Нинова: Държавата е лош стопанин, когато я управлява мафията" Не мога да се обзаложа, че в момента не работят някои мафиотски структури, защото не работя в службите , които би трябвало да знаят това ! Но поне на улицата, това не личи, както беше по-времето на управленията на "променената" БКП ! Но мога да се обзаложа, че няма по-ярък пример за цитираната по-горе сестанция на г-жа Нинова, именно от управленията на БСП !!!

04.03.2018 15:26:17

Анонимен

Просто не знам как тая се гледа в огледалото,толкова ли трябва да си прост че никой и за нищо не ти вярва и да продължаваш да бълваш простотии,след като и ти си в такива далавери,но безочието граници няма....но всичко ще си дойде на мястото...господ забавя ,но не забравя...и престани да се показваш по текевизията,че ми се скапа дестанционното като те видя и да прехвърлям канала...поне да се храним нормално...за разлика от теб ние работим...!!!

04.03.2018 15:25:17

Анонимен

А от казаното от Г.Върбакова -кое не е вярно...

04.03.2018 15:24:50

Анонимен

Нинова говори това ,все едно ,че тя не участва в грабежа и е извън мафията.Интригите са нейна специалност.Нищо креативно не е предложила осве стремеж към ВЛАСТ.

04.03.2018 15:23:41

Анонимен

НЕЩОКУРНЕЛИЯ СЕ Е ОБЪРКАЛА.Я ПО ПОЛЕКА. ГИНЧЕТО ТИ ГО КАЗА В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ.

04.03.2018 15:05:30

Анонимен

НИЕ ТОВА С ЛЪЖИТЕ НА ДРУГАРКАТА ГО ЗНАЕМ

04.03.2018 14:58:45

Анонимен

ЕДНА ГОСПОЖА ЛЪЖА ТОКУ ЩО ИЗРЪСИ ПОРЕДНАТА ЛЪЖА

04.03.2018 14:57:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.