• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Не държавата в лицето на Автомобилна администрация, а частният бранш да поеме изпита за младите водачи

Не държавата в лицето на Автомобилна администрация, а частният бранш да поеме изпита за младите водачи

/КРОСС/ Не държавата в лицето на Автомобилна администрация, а частният бранш да поеме изпита за младите водачи. За това настояват от Съюза на автомобилистите и вече са направили подписка, в която до момента са се подписали 461 души. Тя е изпратена до премиера Бойко Борисов, до транспортния министър, както и до председателя на Транспортната комисия в парламента.

Инж. Емил Панчев, председател на Съюза на автомобилистите обясни пред БНТ, че идеята е държавата да реши този проблем. Той уточни, че не става въпрос за излизане на държавата от изпитите, а да разшири контрола върху тях ако те се провеждат от някоя организация, която е извън държавата. За колегите си, които не са се подписали в подписката, инж. Панчев каза, че една част от хората искат да си остане досегашното положение - шефове на ДАИ в затвора, купени книжки. 

"Може би така е по-удобно за някой", добави той. Според него другата причина, за да не се подпишат всички е, че сега е отпускарски сезон, а трети просто не ги интересува какво става или изпитват страх. 

Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по автомото подготовка, обясни, че изпитите и в момента се правят от частни фирми. За него притеснително е, че подписката е в две части. В едната част пише, че хората са против промените на наредба 38, която касае спирането на провеждането на изпити в учебните центрове. Второто нещо е това, че са против новата методика за провеждане на обучение да опасни товари. За втората част на подписката Иванов каза, че те вече от 15 години са на мнение, че трябва изпита да бъде променен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.