• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Красимир Янков: Хората искат промяна и тя е необходима, за да върви държавата напред

Красимир Янков: Хората искат промяна и тя е необходима, за да върви държавата напред

/КРОСС/„Оценка на служебния кабинет ще може да бъде дадена след някакъв период. Със сигурност, всеки един от министрите е поел ангажимент, персонално, пред президента Радев. Сега предстои да видим първите им стъпки". Това каза в предаването „Неделя 150" по БНР Красимир Янков от БСП.

„На „Позитано", по-скоро във връзка с тази спекулация се коментираше и никой не можа да даде отговор, дали имат регистрация НДСВ и дали са общополитическа партия? Така че, нека така да коментирам", допълни то. По въпроса за поисканата от бившия премиер Бойко Борисов пълна ревизия на работата по министерствата и изваждане на нарушенията Янков коментира: „Не мисля, че ще може служебният кабинет да направи пълна ревизия, но фрапантни, общественозначими факти, процедури и решения трябва да бъдат достояние на нас, тези които очакваме с нетърпение първия анализ на служебния кабинет. Иначе, той има друга задача и тя е - администрацията да работи, институциите да работят и да се подготвят предсрочните парламентарни избори, и да бъдат отчетени резултатите, според волята на избирателя".

Той посочи, че има много разпоредителни сделки, гласувани на Министерски съвет и подписани от министрите на Борисов в последните два месеца, които следва да бъдат проверени.

„Може би първо трябва да се започне с тази проверка на последните няколко месеца. И вече да се работи активно и за капаните и мините, които са заложени от министрите на Борисов. Нека да станат достояние факти и решения на министрите от кабинета на Борисов, за последните две години, за да знаят хората истината", допълни той.

На въпрос, какво ще направят от БСП, за да отговорят на очакванията на повечето избиратели, които искат промяна, Янков отговори: „Да, според нас, хората искат промяна. И тя е необходима, за да върви държавата напред. Сега пред държавата върви асфалтът. А ние смятаме, че държавата трябва да върви напред. Държавата, това са хората. И затова в програмата сме извели като център човека. И всичко, което ще предложим на най-висшия си форум, конгресът, на 4 и 5 февруари, ще е с акцент подобряване живота на хората, осигуряване на тяхното спокойствие, създаване на работни места, подкрепа на държавата за малък и среден бизнес. За нас огромният проблем, най-големият проблем е неравенството".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

българин

БСП на Конгреса си миналата година прие да въведе прогресивното подоходно облагане. Сега се отказва и иска да замаже очите на хората с някаква измислена двустепена скала. На това ли му викате промяна?! Програмата ви е на бизнес, а не на лява партия. Справка - проф. Дуранкев.

30.01.2017 09:50:20

ХоратаИскаПромяна

Но по-различна. Искат по-малко партийци във властта, по-малко пари за партиите, мажоритарни избори, справедливост. Това никоя партия от последното НС не може да предложи. Нито БСП, нито ГЕРБ, РБ, Атака, ДПС и т.н. могат да осъществят. До такава степен са се слели с мафията.

29.01.2017 16:55:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.