• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Kонгресът на ПЕС започна пред 240 журналисти и представители на 56 държави

Kонгресът на ПЕС започна пред 240 журналисти и представители на 56 държави

/КРОСС/ Представители на 56 държави, включително САЩ и Китай, присъстват на конгреса на ПЕС в Лисабон. От Америка делегация е изпратила Демократическата партия. Над 1000 делегати от 34 европейски партии ще участват в събитието.

240 журналисти от цял свят отразяват форума. Конгреса откри Ахим Пост - генерален секретар на организацията.Основните послания, които се очаква да отправи конгресът на ПЕС са заявката на левицата за следващите избори за Европейски парламент.

Целта на ПЕС е левицата да има водеща роля при излъчването на следващата Европейска комисия.

Ако ПЕС успее да бъде в ядрото на една следваща ляво-центристка коалиция с либералите, с партията на Макрон, другите леви партии в сегашния Европарламент, където е гръцката СИРИЗА, и зелените - ще излъчи и следващия президент на Европейската комисия.Освен това ПЕС ще може да има и водеща роля при разпределянето на ресорите в ЕК. А в лицето на Тимерманс България би се сдобила с приятел в Холандия, една от най-скептичните към нас държави от Общността.

Конгресът на ПЕС се очаква да приеме 8 резолюции, насочени към преодоляване на неравенствата. Акцентът в резолюциите е икономиката и социалната политика.

На 23 февруари в Мадрид ще се състои следващият конгрес на ПЕС, който ще одобри манифеста на партията за следващите избори за Европейски парламент.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И КЪДЕ Е БЪЗЛАТА КУРНЕЛА

07.12.2018 19:39:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.