• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Историческа реч на Тръмп, призова мюсюлманските държави да поемат отговорност за тероризма

Историческа реч на Тръмп, призова мюсюлманските държави да поемат отговорност за тероризма

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп изнесе историческа реч по време на своето посещение в Саудитска Арабия. Пред лидерите на повече от 50 мюсюлмански държави той засегна темата за радикализацията, за борбата срещу тероризма и за това, че самите мюсюлмански държави трябва да поемат отговорност за проблемите в региона си.

„Това е битка между доброто и злото", заяви Тръмп, цитиран от "Фокус".

„Всеки път, когато терорист убие невинен или фалшиво спомене името на бог, това трябва да бъде обида за всеки вярващ", добави той

. „Терористите не славят бог, те почитат смъртта", уверен е президентът.

Той изрази мнение, че , ако хората не действат срещу организирания тероризъм, „всички знаем какъв ще бъде крайният резултат - мирните общества ще бъдат погълнати от насилие".

„Ако не се изправим с единно осъждане на тези убийства, тогава не само, че ще бъдем съдени от народите си, не само, че ще бъдем съдени от историята, но и ще бъде съдени от бог", добави той.

„Това не битка между различни религии или различни цивилизации - това е борба между варварски престъпници, които искат да унищожат човешки живот в името на религията от една страна и хората, които искат да защитят живота и искат да защитят вярата си", продължи президентът.

„Когато виждаме сцените на разруха след тероризма, ние не виждаме белези, че убитите са евреи, християни, сунити или шиити. Когато видим петната невинна кръв, попиваща в древната земя, ние не виждаме вярата или произхода на жертвите, ние виждаме единствено, че те са били деца на бога", добави той.


„Не сме тук да изнасяме лекции. Ние не сме тук да казваме на другите как да живеят, какво да правят, кои да бъдат, кой да почитат. Ние сме тук да предложим партньорство, основано върху общите интереси и ценности", заяви Тръмп по време на речта си пред лидерите на повече от 50 мюсюлмански държави. „В най-голям интерес на мюсюлманските нации в Близкия изток е да се смаже насилственото настъпление на тероризма", обяви той.


„По-добро бъдеще ще е възможно единствено, ако вашите нации изгонят терористите и изгонят екстремистите", добави той. „Изгонете ги. Изгонете ги от вашите места за молебен, изгонете ги от обществата си, изгонете ги от светите си земи и ги изгонете от тази земя", продължи той с надигащ се глас.


Президентът на САЩ добави, че борбата е между „доброто и злото" а не между различните религии. Той посочи, че „95% от жертвите на тероризма са мюсюлмани", че и те трябва да се приемат като „поколение на загубени мечти в региона".


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви по време на речта си в Рияд пред лидери от над 50 мюсюлмански държави, че именно мюсюлманските държави трябва да водят борбата срещу радикализацията". Президентът също така заяви, че арабските държави са пострадали най-много от „фанатичното насилие" и че в региона се разпространява хуманитарно бедствие.

Тръмп призова всички страни да работят заедно за изолацията на Иран, обвинявайки го в подпалването на „огньовете на сектантския конфликт и терор".

„Докато иранският режим не пожелае да бъде партньор на мира, всички нации със съвест трябва да работят заедно да го изолират", посочи той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Гусине, мислиш ли, че муслиманите не ги знаят твоите приказки. Ще кимат любезно и няма да спрат да трепят гяури.

22.05.2017 01:22:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.