• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предприети са мерки за подобряване пропускателната способност на ГКПП „Калотина"

Предприети са мерки за подобряване пропускателната способност на ГКПП „Калотина"

/КРОСС/Правителството промени статутa на имот от публична държавна на частна държавна собственост. Имотът представлява бензиностанция, изградена на терена на Граничен контролно-пропускателен пункт „Калотина". Обектът ще бъде премахнат, тъй като няма публични функции и не може да се използва за целите на граничния контрол или за дейности, съпътстващи граничния контрол. Така ще се създадат условия за подобряване пропускателната способност на ГКПП „Калотина" и своевременното обслужване на повишения поток от автомобили.

С други свои решения кабинетът предостави правото на собственост върху имоти - частна държавна собственост на общините Берковица, Стара Загора и Пловдив.

Двата терена, които ще ползва община Берковица, са с обща площ 71 481 кв. м. Те ще бъдат използвани за изпълнение на проект „Изграждане на пътническа въжена линия №1" и „Ски писта №1" в Спортно- туристически комплекс „Берковски Балкан".

Имотът, който ще ползва община Стара Загора, се намира на ул. „Мусала" №26 в града, включва шест сгради е с площ 8496 кв. м. В предоставения терен общината ще може да реализира проект за създаване на дом за стари хора, тъй като действащият към момента дом в с. Старозагорски минерални бани не е достатъчен да отговори на нуждите на потребителите. Проектът, предвиден от общината, ще позволи повече възрастни хора да имат достъп до медицинско обслужване и социални услуги.

Община Пловдив получи имот, намиращ се на бул. „Пещерско шосе" в общинския център, с площ над 7022 кв. и построени в него девет сгради. След като получи терена общината ще може да създаде по-добри условия за развитие и облагородяване на градската среда в района, който е в непосредствена близост с олимпийския гребен канал и парк „Отдих и култура" в града.

Националната агенция за приходите също получи част от недвижим имот - публична държавна собственост на бул. „Христо Ботев" № 17, който е с отпаднала необходимост за Министерството на земеделието и храните. Предоставените помещения са разположени на комуникативно място, което отговаря напълно на нуждите на дирекция „Фискален контрол" в Централно управление на НАП. С промяната се осигуряват по-добри условия за работа на приходната администрация и ще се подобри обслужването на гражданите и търговските субекти.
С друго решение правителството учреди в полза на „Г - България" ЕАД право на прокарване върху имот - публична държавна собственост. Компанията ще ползва имота на Министерството на земеделието и храните за прекарване на сградно водопроводно отклонение към обект, намиращ се в кв. „Враждебна", район „Кремиковци". За учреденото право за прекарване върху поземления имот фирмата ще заплати цена в размер на 284 лв.

Министерският съвет промени статута на имоти, управлявани от Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване". Те вече ще бъдат частна държавна вместо публична държавна собственост. Имотите се намират в гр. Пловдив и представляват две едноетажни промишлени сгради и една едноетажна еднофамилна жилищна сграда с обща застроена площ 424 кв.м. Трите сгради не са включени във военновременните планове и плановете за провеждане на аварийно - спасителни работи при бедствия и отпада необходимостта от използването им за изпълнението на публичната дейност на предприятието. С обявяването им за частна държавна собственост ще се използват за изпълнение на основната дейност на ДП „ТСВ".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.