• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Петима ранени след взривове в склад за боеприпаси в Красноярски край

Петима ранени след взривове в склад за боеприпаси в Красноярски край

/КРОСС/ Петима души бяха ранени днес при нови взривове в склад за боеприпаси в руския Красноярски край, предадоха Ройтерс и ТАСС. "Има петима пострадали. Един ще бъде лекуван амбулаторно - това е възрастна жена. Четирима са пострадали средно тежко - двама полицаи и двама военни", каза лекар в болница в град Ачинск.

След взривовете в склада е избухнал пожар. В Туитър беше публикуван видеозапис, показващ огромно огнено кълбо, което се издига, както се твърди, над дърветата при обекта, разположен близо до Ачинск. Представител на силовите структури каза, че взривовете са били причинени от мълния. По-рано тази седмица в склада имаше експлозии, при които загина един човек, а 13 бяха ранени.

Вчера двама души загинаха, четирима други получиха наранявания с различна тежест в резултат на експлозия на течно-горивен ракетен двигател на тренировъчна площадка в района на Архангелск.



"В резултат на произшествието шестима представители на Министерството на отбраната и предприятието-разработчик получиха наранявания с различна тежест. От получените рани загинаха двама специалисти. Всички пострадали незабавно са откарани в медицинско заведение, където са получили необходимата специализирана помощ", уточниха от ведомството.

Причината за произшествието е експлозията на течно-горивен двигател, отбеляза пресслужбата на Министерството на отбраната на Руската федерация. "На площадката за изпитване на руското Министерство на отбраната в Архангелск, при изпитване на система за течно задвижване, е възникнала експлозия и продуктът се е запалил", се казва в изявлението.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.